Tiramisu reţetă cu rabarbura

Tiramisu reţetă cu rabarbura se prepara usor. Gasiti reteta de tiramisu cu rabarbura, pe culinar.ro, alaturi de alte retete de prajituri.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • sare
  • 200 gr zaahr
  • 100 gr faina
  • 700 gr rabarbura
  • 1 pastaie vanilie
  • 50 gr dulceata de capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite amidon
  • 5 linguri lichior de migdale
  • 1 lamaie
  • 500 gr mascarpone
  • 4 linguri cacao

Mod de preparare

Aceasta reteta de tiramisu se prepara usor. Petru a prepara tiramisu se separa 4 oua, se bat albusurile cu sare, iar galbenusurile cu 100 gr zahar si 2 linguri apa calda. Se asaza deasupra albusurile batute, apoi se cerne faina si se inglobeaza ambele cu atentie. Se asaza compozitia pe o tava cu hartie de copt si se coace 8-10 minute. Se scoate din cuptor si se rastoarna blatul pe un prosop de bucatarie, Se desprinde hartia de copt de pe fund.

Se lasa sa se raceasca blatul. Separat, se curata rabarbura si se taie bucati. Se cresteaza pastaia de vanilie si se scoate miezul cu varful cutitului. Se pun ambele la fiert cu rabar bura, 50 gr zahar, 100 ml apa, dulceata si zahar vanilat. se dizolva amidonul in putina apa si se adauga compozitia de rabarbura. Se lasa la fiert cca 2 minute. Se indeparteaza pastaia de vanilie si se lasa la racit compozitia de rabarbura. Se decupeaza cu un pahar 24 de cercuri din aluatul de pandispan si se stropesc cu lichior. Se bat 4 oua cu 50 gr zahar, coaja rasa si sucul de la o lamaie. Se inglobeaza apoi mascarpone. In pahare se asaza straturi alternative de blat si compot de rabarbura, dupa care se da la frigider cca 3 ore.


Tiramisu se serveste pudrat cu cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci