In primul rand faceti
cafeaua... eu folosesc un
espressor automat care face rapid
cafeaua. Deci totul merge rapid:)) Indulcesc
cafeaua cu zahar brut dupa gust, adaug lichiorul si o las sa se racesaca pana pregatesc crema. Smantana pentru frisca o mixez impreuna cu zaharul pudra pana ajunge la consistenta dorita. Adaug treptat cate o lingura de mascarpone si mixez pana se desface branza si se incorporeaza in frisca. Cand am terminat de incorporat tot mascarponele este gata si crema. Pentru asamblare: pe masa de lucru va puneti toate cele necesare pentru asamblarea prajiturii. O tava maricica in care urmeaza sa asamblati prajitura,
cafeaua racita o rasturnati intr-o farfurie adanca, castronul cu crema si piscoturile scoase din ambalaj. Treceti rand pe rand cate un piscot prin amestecul de
cafea pentru o secunda doar, pe o parte si pe alta. Asezati cate doua randuri de piscoturi in tava, asta inseamna doua pachetele mici, adica jumatate din piscoturi. Turnati crema deasupra, o intindeti, o distribuiti uniform. Peste crema puneti restul de piscoturi la fel cum ati procedat cu primele. Dati la frigider prajitura pentru 2-3 ore, pudrati cu cacao si serviti. Sa va fie de folos! Atentie la cat inmuiati piscoturile in
cafea...este suficient doar cat le-ati bagat si le-ati si scos imediat. Se inmoaie piscoturile in momentul in care stau la frigider... motiv pentru care este necesar ca prajitura sa stea cateva ore la rece. Zaharul pudra cu aroma de vanilie il obtineti in casa astfel: rasniti zaharul in masina de
cafea, il puneti intr-o cutie ermetica, iar peste zahar puneti pastai de vanilie de la care ati folosit semintele...
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe