Tiramisu reţetă originala, cu frisca

Pentru mine aceasta prajitura reprezinta prajitura perfecta...se face usor, rapid, fara coacere, ingrediente putine si cel mai important, este delicioasa!

Portii
12
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
medie
Tiramisu reţetă originala, cu frisca

Ingrediente

  • 1 pachet mare de piscoturi Savoiardi
  • 1 cutie mascarpone de 250 gr
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 4-5 linguri zahar pudra cu aroma de Esenta de vanilie
  • 2 cesti cafea espresso (aproximativ 250-300 ml)
  • 2-3 lingurite zahar brut
  • 50 ml lichior Amaretto
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

In primul rand faceti cafeaua... eu folosesc un espressor automat care face rapid cafeaua. Deci totul merge rapid:)) Indulcesc cafeaua cu zahar brut dupa gust, adaug lichiorul si o las sa se racesaca pana pregatesc crema. Smantana pentru frisca o mixez impreuna cu zaharul pudra pana ajunge la consistenta dorita. Adaug treptat cate o lingura de mascarpone si mixez pana se desface branza si se incorporeaza in frisca. Cand am terminat de incorporat tot mascarponele este gata si crema. Pentru asamblare: pe masa de lucru va puneti toate cele necesare pentru asamblarea prajiturii. O tava maricica in care urmeaza sa asamblati prajitura, cafeaua racita o rasturnati intr-o farfurie adanca, castronul cu crema si piscoturile scoase din ambalaj. Treceti rand pe rand cate un piscot prin amestecul de cafea pentru o secunda doar, pe o parte si pe alta. Asezati cate doua randuri de piscoturi in tava, asta inseamna doua pachetele mici, adica jumatate din piscoturi. Turnati crema deasupra, o intindeti, o distribuiti uniform. Peste crema puneti restul de piscoturi la fel cum ati procedat cu primele. Dati la frigider prajitura pentru 2-3 ore, pudrati cu cacao si serviti. Sa va fie de folos! Atentie la cat inmuiati piscoturile in cafea...este suficient doar cat le-ati bagat si le-ati si scos imediat. Se inmoaie piscoturile in momentul in care stau la frigider... motiv pentru care este necesar ca prajitura sa stea cateva ore la rece. Zaharul pudra cu aroma de vanilie il obtineti in casa astfel: rasniti zaharul in masina de cafea, il puneti intr-o cutie ermetica, iar peste zahar puneti pastai de vanilie de la care ati folosit semintele...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci