Preparate cu miere

Savarina cu sirop de miere

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:25m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se face ca o crema, se adauga apoi amestecind mereu coaja si zeama de lamiie, pesmetul, iar la sfirsit albusur

ingrediente

   5 oua
   5 linguri pesmet fin (cca 150 gr.)
   3 linguri zahar
   zeama de la 1/2 lamiie
   coaja unei lamii
   frisca. Siropul: 200 gr. miere
   200 l apa
   1 lingura rom

mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se face ca o crema, se adauga apoi amestecind mereu coaja si zeama de lamiie, pesmetul, iar la sfirsit albusurile batute spuma. Se pune compozitia in forma de savarina (forma rotunda). Se coace la foc potrivit, apoi se insiropeaza cu un sirop facut din miere, apa si rom. Dupa ce se raceste, se umple in mijloc cu frisca.
Incearca si Turta dulce glazurata
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina cu sirop de miere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate cu miere

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite