Sirop de trandafiri

Se aleg petalele de la 50 trandafiri parfumati (pentru dulceata), fara sa li se taie partea alba. Se fierb in clocot 10 minute in 4 l apa impreuna cu

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Petalele de la 50 trandafiri parfumati
  • un pachet sare de lamiie
  • 1.5 kg zahar la 1l zeama

Mod de preparare

Se aleg petalele de la 50 trandafiri parfumati (pentru dulceata), fara sa li se taie partea alba. Se fierb in clocot 10 minute in 4 l apa impreuna cu un pachetel cu sare de lamiie. Zeama se lasa acoperita pana a doua zi apoi se filtreaza prin tifon, pe care s-a asezat un strat subtire de vata. La 1 l zeama se pune 1 kg zahar. Se amesteca pe foc, pana cand se dizolva zaharul, apoi siropul se lasa sa fiarba in clocot 10 minute, intr-un vas mare. Se supravegheaza indeaproape, deoarece spuma care se formeaza da repede in foc. Se amesteca in timpul fiertului ca sa dispara spuma. Siropul se toarna clocotit in sticle (ca si bulionul), care se vor lega cu celofan, se vor pune in paturi si se vor lasa astfel pina a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci