Cand am pregatit acest sufleu, mi-am imaginat ca va avea un gust atat de bun, aromat si fin, toata familia a fost incantata.
Pepenele curatat, pulpa taiata cubulete, se paseaza cu blenderul sau robot, rezultatul se pune intr-un vas pe foc si se lasa pana scade, amestecand mereu.
Dupa ce s-a racit, se incorporeaza galbenusurile frecate cu un praf de sare, zahar si zeama de lamaie, se pune castronul intr-un vas pe bain marie si se amesteca continuu cu telul pana se ingroasa si are consistenta unei budinci.
Se da vasul deoparte sa se raceasca foarte bine, apoi se amesteca usor cu albusurile batute spuma tare.
Se imparte compozitia in vase mici termorezistente, deasupra se pun pepite de ciocolata, se pun vasele intr-o tava, se adauga apa fiarta pana la jumatatea vaselor si se coc 1 h, la foc moderat.
Inainte de servire, se lasa vasele la frigider.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAcesta este unul dintre deserturile copilariei mele, pe care mama il prepara aproape saptamanal. Este o reteta simpla, pe...
Spaghete cu branzaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii