Tarte

VIDEOTarta cu dovleac - video

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 29-10-2015
Adaugă în cartea de bucate
Azi iti pregatesc un desert folosind ingredientul meu preferat: dovleacul.

ingrediente

8 portii

Blat:
   250 g faina de cozonac
   125 g unt 82%, la temperatura camerei
   1 ou
   un praf de sare
   3 linguri de zahar pudra
Umplutura:
   1 kg dovleac taiat bucati
   2 linguri de ulei de masline
   coaja rasa de la ½ portocala
   1 lingurita scortisoara macinata
   150 g zahar
   2 oua
   2 lingurite de amidon
   300 ml de smantana de gatit
   1 lingura de esenta de vanilie
   1 praf de sare
Bezea:
   3 albusuri
   un praf de sare
   o lingurita de zeama de lamaie
   100 g de zahar

mod de preparare

Pune oul si zaharul pudra in bolul robotului de bucatarie, porneste-l pe viteza medie si cand acesta a inceput sa capete o culoare albicioasa si o textura mai aerata, adauga untul treptat. Cerne faina si amestec-o cu sarea. Incorporeaza putin cate putin faina si sarea peste compozitia din bolul robotului de bucatarie. Amesteca ingredientele pana obtii un aluat bine inchegat. Inveleste-l intr-o folie de plastic si lasa-l la frigider cca 20-30 min pana prepari dovleacul; Pune dovleacul intr-o tava cu hartie de copt; Stropeste-l cu ulei de masline si introdu-l in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade; Incearca-l cu o furculita si cand s-a copt, blendeaza-l si lasa-l sa se raceasca; Scoate aluatul din frigider. Pune faina pe blatul de lucru si intinde aluatul cu un sucitor; Tapeteaza o forma de tarta cu fund detasabil cu unt si faina; Pune blatul deasupra formei si treci usor cu sucitorul peste el; Intinde-l uniform in tava si peste acesta pune o bucata de hartie de copt. Pentru a preveni cresterea in exces a blatului adauga orez, fasole sau linte, in forma de tarta. Introdu aluatul in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 5-7 min. Scoate blatul si lasa-l sa se raceasca; Bate cele doua oua cu zaharul si cand acesta s-a dizolvat, adauga esenta de vanilie si smantana; Separat amesteca dovleacul blendat cu coaja rasa de portocala, scortisoara macinata, amidonul si sarea; Cu ajutorul unei linguri, incorporeaza compozitia din ou, zahar, esenta si smantana peste dovleac. Toarna compozitia in aluatul de tarta; Scade temperatura cuptorului la 160 de grade si lasa tarta acolo pentru cca 25 min; Intre timp apuca-te de bezea; Bate albusurile cu zeama de lamaie si sarea folosindu-te de un mixer; Cand bezeaua a inceput sa se inchege, adauga treptat zaharul continuand sa amesteci; Bezeaua este gata atunci cand este lucioasa, iar castronul il poti tine cu susul in jos fara ca ea sa cada din el; Folosind o spatula de silicon, intinde bezeaua peste tarta si creaza moturi; Creste temperatura cuptorului la 180 de grade si introdu din nou tarta inauntru pana ce bezeaua se rumeneste; Scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca pe un tocator; Odata racita bag-o la frigider pentru cca 3 ore inainte de a o taia.
Incearca si Tarta cu dovleac
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac - Reteta video" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Tarte
bucataras tv

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite