Topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu putin zahar, sare si esente.
Topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu putin zahar, sare si esente. Adaugam ciocolata topita la galbenusuri, faina amestecata cu praful de copt, toate celelalte ingrediente si albusurile la sfarsit. Amestecam usor de jos in sus. Punem aluatul intr-o forma tapetata si dam la cuptor pentru 35 minute. Pentru crema laptele se fierbe cu budinca la foc mic. Freci galbenusurile cu zaharul si adaugi faina in ploaie. Am topit si ciocolata in lapte dupa care am picurat peste oua. Am pus totul la fiert pana a devenit o crema groasa ca o budinca dupa care am lasat la racit. Am taiat blatul in doua, l-am insiropat cu cafea si am umplut cu crema la mijloc.
Am pudrat cu cacao si ciocolata rasa si am asezat niste cereale trase in ciocolata.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu mere
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii