Se pune cuptorul la 200 grade C. Biscuitii se farima, fin. Se adauga zaharul. Untul/margarina se topeste si se toarna peste firmturile de biscuiti si
mod de preparare
Se pune cuptorul la 200 grade C. Biscuitii se farima, fin. Se adauga zaharul. Untul/margarina se topeste si se toarna peste firmturile de biscuiti si se amesteca.
"Aluatul" se preseaza intr-o forma cu margini detasabile, de circa 25 cm in diametru. Se coace blatul circa 10 minute.
Galbenusurile si zaharul pentru umplutura se pun intr-o cratita, pe foc mic. Se adauga coaja de portocala si 1 dl din smintina de frisca. Se fierbe la foc mic pina cind compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se fierbe restul de smintina (3 dl). Se ia cratita de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele mici. Se amesteca pina se obtine o crema fina. In crema de ciocolata se adauga crema din galbenusuri, putin cite putin, amestecind continuu. Se intinde un strat subtire din crema peste aluat, deasupra se pune un start din felii de banane, se toarna restul de crema deasupra.
Se lasa la frigider citeva ore sa se intareasca.
Se desface usor marginea formei si se garniseste tarta cu felii de portocala.
Incearca si Tort cu portocale
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe