Tiramisu reţetă cu lamaie

Tiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l puteti pregati pentru orice ocazie festiva. Crema pufoasa are gust intens de lamaie si este foarte racoritoare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tiramisu reţetă cu lamaie

Ingrediente

  • 10 g gelatina
  • Blat-biscuit:
  • 70g zahar
  • 2oua
  • 40g faina
  • 20g amidon de cartofi
  • 1½ lamaie
  • Jeleu de lamaie:
  • 200g apa
  • 130g zahar
  • 70g suc proaspat de lamaie
  • 30g coaja rasa de lamaie
  • Crema de lamaie:
  • 80 g suc de lamaie
  • 60 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • 2 lamai
  • 10 g gelatina
  • 250 g mascarpone
  • 150 g creme-fraiche
  • 250 g frisca
  • 100 g zahar pudra
  • Sirop pentru blat:
  • 40 g zahar
  • 40 ml apa
  • 40 ml lichior de lamaie (limoncello)

Mod de preparare

Supun atentiei voastre aceasta reteta care este usor de facut si este o alternativa la clasicul tiramisù… Asa ca va astept pe cat mai multe s-o probati si sa-mi spuneti parerile voastre…

Pregatirea blatului-biscuit:

Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga coaja de lamaie, se adauga faina si amidonul. Se toarna compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt si se pune la cuptor la 180 grade pentru circa 12 minute.

Jeleu de lamaie:

Apa cu zaharul si coaja de lamaie se fierb pe foc circa 5minute. Se indeparteaza de pe foc si se adauga sucul de lamaie si gelatina inmuiata. Se amesteca pt a topi gelatina si se trece prin sita pt a indeparta coaja de lamaie. Se lasa sa se raceasca putin.

Ccrema de lamaie:

Coaja celor doua lamai se amesteca cu zaharul, sucul de lamaie si untul si se pune pe foc pt 2-3minute. Galbenusurile si cu oul se "desfac” cu furculita si se pun in compozitia de mai sus si apoi, amestecand se pune din nou pe foc pt circa 2-3minute. La crema rezultata se adauga si gelatina inmuiata. Se amesteca apoi bine pt a topi gelatina si se trece totul printr-o sita pt a indeparta coaja de lamaie. Se lasa un pic la racit.

Mascarponele cu creme-fraiche si cu zaharul pudra se mixeaza bine si se adauga compozitiei de oua. La sfarsit se adauga si frisca batuta.

Sirop pt blat:

Se fierbe zaharul cu apa vreo 3 minute pe foc. Se ia de pe foc si cand s-a mai racit un picut se adauga 40ml lichior de lamaie si se lasa la racit complet.

Asamblare tort:

Intr-o forma patrata de yena invelita cu pelicula transparenta am pus primul blat-biscuit( ii spune asa din cauza grosimii pt ca el normal este foarte pufos). Se insiropeaza cu siropul de limoncello. Se adauga un rand de crema si se da la congelator pt 10minute. Se scoate, se adauga al doilea blat-biscuit, se insiropeaza si se pune un alt rand de crema. Se baga la congelator pt alte 10minute. Odata trecute cele 10 minute se pune jeleul de lamaie. Se pune iar 10minute la congelator. Se adauga ultimul strat de crema si iar 10 minute la congelator. Si in sfarsit se pune al treilea blat-biscuit. Se lasa la frigider peste noapte.

 

A doua zi se scoate, se acopera cu un strat subire de unt. Am mixat 100-125g unt cu zahar pudra din ochi (aprox 2-3lingurite). Si se orneaza dupa dorinta si imaginatie.

Reteta de Tiramisu cu lamaie a fost propusa de Dora_m pe forum culinar.


Serveste Tiramisu cu lamaie de la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise