Torturi

Reteta Tort cu nuca, crema de branza si struguri

portii reteta 15 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h:30m 
gatire reteta 30m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 17-10-2017
Adaugă în cartea de bucate
Tort de toamnă cu nuci rumenite, cremă de brânză şi struguri albi

ingrediente

15 portii

pentru blat avem nevoie de:
   5 ouă
   5 linguri zahăr
   3 linguri făină
   6 linguri nucă
   un praf de copt
   un vârf linguriţă sare
pentru crema de brânză:
   250 g cremă mascarpone
   150 g frişcă lichidă
   2 linguri zahăr pudră
   1 linguriţă cafea măcinată
   1 pliculeţ ness
pentru crema ganache:
   100 g ciocolată cu lapte
   50 g frişcă lichidă
pentru sirop avem nevoie de:
   500 ml apă
   1 linguriţă esenţă rom
   3 linguri zahăr
pentru ornat:
   200 ml frişcă lichidă
   Cremă de brânză
   Nucă rumenită şi măcinată
   Struguri albi
   Flori de zahăr
   Zahăr colorat

mod de preparare

Pentru ca nuca să fie mai gustoasă şi mai aromată, mai întâi se rumeneşte la cuptor, apoi se lasă la răcit şi se macină.
Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă, pe foaie de copt. Se coace la foc mic 30 de minute sau până se rumeneşte. Se lasă la răcit.

Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul, se dă de pe foc, se adaugă esenţă de rom şi se lasă la răcit.

Pentru crema de brânză, se bate frişca lichidă, dar nu prea tare, apoi se încorporează în crema mascarpone, se adaugă şi zahărul, cafeaua şi nessul şi se amestecă uşor cu o spatulă.

Pentru crema ganache, se încălzeşte pe foc mic frişca lichidă, având grijă să nu fiarbă. Se dă de pe foc, se adaugă ciocolata ruptă bucăţele şi se amestecă bine să se topească. Se lasă la răcit, apoi se amestecă aşa cum facem în mod obişnuit cu frişca, până devine consistentă. Dacă vi se pare prea dulce, se poate adăuga şi o lingură cu nucă.

Se taie tortul în două foi, se umple cu jumătate din crema de brânză, se adaugă crema ganache, se presară încă o lingură cu nucă, boabe de struguri tăiate în jumătăţi şi despieliţate, apoi se adaugă capacul tortului. Se îmbracă în crema de brânză rămasă, se ornează cu frişcă bătută în prealabil, boabe de struguri, floricele de zahăr şi zahăr colorat.


Portii: 15

Timp total: aprox 3 ore


Pofta Buna!


Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/tort-anca-2017.html

Incearca si Tort steluta cu crema de visine si ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca, crema de branza si struguri" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.