Se bate spuma mierea cu galbenusurile adaugind treptat migdalele pisate foarte fin sau date prin masina de nuci, scortisoara, coaja de lamiie, cuisoar
Se bate spuma mierea cu galbenusurile adaugind treptat migdalele pisate foarte fin sau date prin masina de nuci, scortisoara, coaja de lamiie, cuisoarele, nucsoara si anasonul. Se amesteca usor cu albusurile batute spuma, iar apoi se adauga, putin cite putin(in ploaie) pesmetul. Se pune compozitia in forma de tort unsa si presarata cu faina si se da la cuptor; la inceput (pina se ridica) la foc potrivit, apoi la foc mic, cca 1 ora. Se scoate din forma, iar dupa ce s-a racit se taie in doua (pe lat), se umple si se garniseste cu urmatoarea crema: se freaca spuma untul si zaharul cu un galbenus, adaugind cite putina cafea concentrata, strecurata si racita.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii