Torturi

Reteta Tort-Cos cu flori si zmeura

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 3h 
gatire reteta 30m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 22-06-2017
Adaugă în cartea de bucate
Tort cu nuca, whisky, crema de unt si cafea decorat sub forma de cos cu flori de unt si zmeura.

ingrediente

12 portii

pentru blat avem nevoie de:
   5 oua
   5 linguri de zahar
   2 linguri de faina
   7 linguri cu nuca
   un praf de copt
   un varf lingurita sare
pentru crema de unt:
   200 g unt
   3 linguri de zahar
   Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie
   2 linguri cacao
   1 lingurita cafea macinata
pentru sirop avem nevoie de:
   apa 500 ml
   1 lingurita esenta rom
   4 linguri zahar
   1 lingurita coaja de portocala la borcan
   2 linguri whisky
pentru florile de unt:
   50 g unt
   Sirop sau zeama din dulceata de cirese
   1 lingurita zahar pudra vanilat
pentru ornat avem nevoie de:
   frisca lichida 250 ml
   flori de unt
   sirop de cirese
   zmeura
   confetti, margarete si frunze de napolitana Dr.Oetker.

mod de preparare

Florile de unt:

Se amesteca intr-o cescuta untul cu zaharul pudra vanilat si sirop sau zeama de dulceata de cirese, atat cat s-o coloreze si sa-i dea aroma. Se fac florile cu posul pe o tavita in care am pus hartie de copt, se decoreaza cu un strop de sirop cu ajutorul unei scobitori. Este destul de migalos. Se dau la frigider pana la folosire insa numai acoperite cu folie ca sa nu prinda alte arome.

Blatul:

Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul, se adauga treptat galbenusurile, praful de copt, faina si nuca. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptorul incins aprox 30 de minute astfel: la foc iute in primele 10 minute, apoi la foc mic pana devine maroniu-rumen. Se lasa la racit.

Siropul:

Se pregateste siropul cu apa, zaharul, coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan) si se fierbe cam 5 minute. Dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de rom si whisky. Se lasa la racit. Se taie blatul in doua parti (cu baza mai groasa decat capacul) si se insiropeaza. Zmeura se spala cu grija ca sa n-o destramam si se usuca pe un servet. Pana se usuca ea, se pregatesc celelalte.

Crema de unt:

Se amesteca bine untul cu zaharul, semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, cacaoa, cafeaua pana se obtine o crema consistenta. Se umple tortul cu crema de unt. Decorul: Se bate cu mixerul frisca lichida pana devine cremoasa. Se imbraca tortul in frisca, eu am optat pentru un model cosulet, acea impletitura care se vede in poza. Pentru scris, se amesteca intr-o cescuta putina frisca batuta anterior in care se adauga si un varf de cutit de cacao. Cacaua o va face vartoasa, asa ca se poate subtia cu o lingura de cafea preparata. Se orneaza cu florile de unt, zmeura, oranamente Dr.Oetker (margarete cu frunze din napolitana si confetti). Se da la frigider pana la servire.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/06/tort-cos-cu-flori-si-zmeura.html

Incearca si Tort de ciocolata cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort-Cos cu flori si zmeura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.