Am batut albusele spuma tare apoi am pus zaharul si am batut din nou, galbenusele si la final faina+praful de copt(si cacao pt blatul negru). Se coc i
Am batut albusele spuma tare apoi am pus zaharul si am batut din nou, galbenusele si la final faina+praful de copt(si cacao pt blatul negru).
Se coc in froma de tort unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt,pina scobitoarea este curata. Se lasa apoi sa se raceasca bine.
Crema de nuci se fierb toate la foc mic pina se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.
Crema de ciocolata: 200ml lapte, 1ou, 1lingura cu varf cacao, 2linguri zahar, 100g unt, 1lingura faina le-am amestecat si le-am fiert la foc mic pina crema s-a ingrosat. Apoi am pus 100g stafide muiate 10-15 min intr-o sticluta esenta de rom, cu tot cu rom, in crema si am amestecat.Am lasat la racit
Aranjare tort: blat negru insiropat/crema de nuci/blat galben insiropat/crema de ciocolata/frisca.
Pofta buna!
Reteta Tort cu 2 balturi si 2 creme a fost propusa de s_tana pe forum culinar.ro
Alte retete de tort gasiti aici:
Tort cu visine si ciocolata,
Tort de ciocolata,
Tort Sacher
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrise Poate inlocui si o cina .Poate merge si in caserola la serviciu . Gustoasa si hranitoare .
SALATA CU RUCOLA , TON SI OUAPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii