Torturi

Reteta Tort cu caise, zmeura si migdale

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort "La vie en rose" (reteta video)"
 
Tortul de caise, zmeura si migdale este o reteta de tort cu totul deosebita. In primul rand prin aspect, in al doilea rand prin gustul fin. Este un tort cu fructe potrivit si chiar indicat pe timp de vara, pentru orice ocazie festiva.

ingrediente

Daquoise de migdale (doua discuri cu diam.22 cm) – dupa reteta lui Pierre Herme:
   135 g pudra de migdale
   150 g icing sugar (zahar pudra cu pana la 5% amidon)
   50 g zahar pudra
   5 albuse.
    
PISCOTURI:
   3 oua separate
   90 g zahar
   60 g faina
   vanilie
   putin icing sugar pentru presarat.
    
MOUSSELINA DE CAISE:
   100 g caise (eu am folosit din compot)
   100 g lapte
   65 g zahar
   2
   5 galbenuse (50 g) - (o sa mai aveti nevoie de 1
   5 galbenuse la alta crema
   asa ca vedeti cum impartiti unul in jumatati)
   16 g amidon
   100 g unt
   5 g gelatina
   55 g frisca lichida.
    
JELEU DE ZMEURA:
   4-5 gelatina
   425 g zmeura proaspata sau congelata
   70 g zahar
   15 g amidon.
    
MOUSSE DE MIGDALE:
   25 g martipan
   70 g lapte
   4-5 g gelatina
   70 g + 200 g frisca lichida
   1
   5 galbenuse (30 g)
   esenta de vanilie

mod de preparare

Daquoise de migdale:




Pudra de migdale se amesteca cu icing sugar. Albusele se bat spuma cu zaharul pudra, pana ce devin tepene si lucioase. Apoi peste ele se adauga mixul cu migdale, si se amesteca usor cu o spatula de silicon sau telul para. Pe hartie de copt se deseneaza doua cercuri, care se umplu cu compozitia de mai sus, se niveleaza cu o spatula, apoi se pun la copt in cuptorul preincalzit la 170 C, pentru 35 min. cu usa cuptorului intredeschisa. Se scot si se lasa sa se raceasca.




PISCOTURI:




Galbenusele se mixeaza cu 35 g zahar si esenta de vanilie pana se albesc. Albusele se bat spuma cu un strop de sare si cateva picaturi suc de lamaie, apoi la jumatatea mixarii se adauga 55 g zahar. Se adauga galbenusele peste albuse. Apoi la compozitie se adauga faina. Pe hartie de copt se deseneaza doua dreptunghiuri, iar in interiorul lor se traseaza piscoturi unite – in doua benzi de 7 cm latime, folosing punga de decorat cu varful cu diam. 1 cm. Se pudreaza cu icing sugar, apoi se lasa 5 min. si se mai pudreaza o data. Eu am presarat si viermisori de ciocolata. Se coc 12-15 min. Se scot de pe hartie si se indreapta una din laturile lungi, taindu-le cu cutitul.




MOUSSELINA DE CAISE:




Pulpa de caise zdrobite si laptele se pun pe foc intr-o craticioara, la incalzit. Zaharul se mixeaza cu galbenusele pana se albesc, se adauga amidonul si se omogenizeaza. Apoi peste ele se toarna putin din amestecul lapte-caise fierbinte, se amesteca, si se rastoarna totul in craticioara peste restul de lapte. Se continua pana la fierbere, apoi opreste focul. Gelatina se inmoaie si apoi dizolva (conform instructiunilor de pe plic). Se adauga la compozitie impreuna cu untul, iar dupa ce s-a racit complet se mixeaza putin pana se aereaza usor si se adauga frisca batuta.




JELEU DE ZMEURA:




Zmeura si zaharul se pun la incalzit. Cand da semene ca incepe sa fiarba se adauga amidonul si se mai lasa pe foc pana se ingroasa putin. Gelatina se inmoaie si dizolva. Apoi se adauga la zmeura cand este aceasta este calduta.




MOUSSE DE MIGDALE:




Inainte de a incepe sa fiarba se adauga galbenusele. Se fierbe la bain-marie pana se ingroasa usor (85 C). gelatina se inmoaie si dizolva, apoi se adauga la compozitie cand e calduta. Frisca (200 g) se bate cu 2 linguri zahar pudra si se adauga la crema cand aceasta s-a racit.




ASAMBLARE:




Se pune inelul detasabil pe platoul de servit, De jur imprejur se aseaza cele doua benzi de piscot, una in continuarea celeilate. Se pune in interior una din daquoise, apoi se toarna mousselina de caise. Tava se pune la congelator 5 min. Se aseaza apoi cea de-a doua daquoise, apoi se toarna jeleul cu zmeura, si apoi 5 min la congelat. Se toarna mousse-ul de migdale si iar la rece. Apoi se face un glasaj dupa preferinta (eu am avut un plic jeleu de zmeura). Iar decorul cu frisca si zmeura-caise in viteza, caci eram in criza de timp. Gustul este insa nemaipomenit, combinatia este perfecta!. Un tort delicat si delicios.




Reteta Tort cu caise, zmeura si migdale a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro


Pofta buna! Serviti tortul cu caise, zmeura si migdale oricand va e pofta de ceva deosebit de bun!

Incearca si Tort de curmale si frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caise, zmeura si migdale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite