Torturi

Reteta Tort cu crema de vanilie, capsuni si visine

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
Rocsita postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort trei ciocolate - reteta video"
 
>
Tortul cu crema de vanilie, capsuni si visine este pur si simplu minunat. Aroma de vanilie, crema fina, multe fructe, un tort potrivit pentru orice ocazie festiva sau sarbatoare.

ingrediente

Blat:
   3 oua
   1/2 cana lapte
   6 linguri ulei
   9 linguri zahar
   8 linguri faina
   2 linguri cacao
   1 praf de copt
   coaja rasa de portocala
Crema:
   400 ml lapte
   2 galbenusuri
   4 linguri faina
   4 linguri zahar
   4 linguri zahar pudra
   2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
   1 lingurita esenta de vanilie
   250 gr mascarpone
   4 linguri iaurt
   3 foi gelatina(5 gr in total)
   1 canita cu visine fara samburi
   1 castronel capsuni proaspete
   50 gr ciocolata amaruie
   1/2 cana ness preparat si rece

mod de preparare

Blatul:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc.
Incorporam treptat uleiul, apoi laptele.
Punem praful de copt, faina in ploaie, apoi cacaoa si mixam la viteza mica.
La final adaugam coaja rasa de portocala.
Ungem o tava detasabila de tort cu unt, tapetam bine cu faina (puteti pune hartie de copt, eu nu mai aveam in casa si din aceasta cauza a trebuit sa fac acest procedeu) si turnam compozitia.
Introducem tava in cuptorul incins si lasam la copt blatul cam 20-25 de minute (facem testul cu scobitoarea).
Il scoatem cand e gata, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua foi.




Crema:




Intr-un vas mixam galbenusurile cu 4 linguri de zahar, 4 linguri faina, zaharul cu pastai de vanilie si cateva linguri de lapte.
Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot il tragem de pe foc, incorporam compozitia cu galbenusuri, punem iar pe foc (flacara sa fie mica) si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Luam crema de pe foc, o acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca bine.
Mascarponele il mixam cu 4 linguri zahar pudra, adaugam iaurtul, apoi crema fiarta rece, pregatita mai sus.
Foile de gelatina le hidratam 10 minute, scurgem apa si le topim pe baie de aburi.
Punem putina crema in gelatina topita si amestecam bine, apoi o incorporam in toata crema si adaugam esenta de vanilie.Daca doriti crema sa fie mai gelatinoasa, teapana puneti mai multa gelatina.Eu am considerat ca este suficienta, crema nu curgea, era numai buna.
Invartim bine in crema sa fie bine incorporata gelatina.
Capsunile le spalam, indepartam coditele si le taiem cubulete (pastram cateva pentru decor).
Tava detasabila in care am copt blatul o tapetam cu folie si asezam primul blat.
Il insiropam cu putin ness, punem un strat de crema, capsunile taiate, visinele si inca putina crema deasupra peste fructe.
Acoperim cu a doua foaie de blat, o insiropam si ungem cu restul de crema (mai oprim 3-4 linguri doar).
Intr-un pos punem crema oprita, facem cateva moate si decoram cu bucatele de capsuni.
Dam tortul la rece cateva ore, apoi il scoatem pe un platou.


Ciocolata am topita-o, am pus cu lingurita ici colo pe margini si am mai dat putin tortul cu crema de vanilie, visine si capsuni la rece.
Acum este gata de servit.
Sa aveti pofta!

Incearca si Tort delicios cu ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie, capsuni si visine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.