Torturi

Reteta Tort cu pere caramelizate si frisca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
Pica postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu mascarpone si nuca de cocos (reteta video)"
 
Tort cu pere caramelizate si frisca este o minunata reteta de tort cu fructe si frisca, un tort potrivit pentru orice ocazie de sarbatoare.

ingrediente

   4-5 pere
   50 g unt
   3 linguri zahar
   1 plic zahar vanilat
   1/2 lingurita scortisoara
   1-2 linguri suc de lamaie
    
Aluat:
   3 oua
   6 linguri zahar
   50 g ciocolata neagra
   4 linguri faina
   1/2 lingurita praf de copt
   1/2 lingurita scortisoara
    
Decor:
   frisca
   ciocolata

mod de preparare

Aluatul
Ciocolata se topeste la microunde sau pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca.
In ciocolata se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu praf de copt si scortisoara. La final se incorporeaza usor albusurile batute spuma cu zaharul.
Perele se curata de coaja, se taie pe jumatate si se golesc de seminte si partea lemnoasa.
Jumatatile de pere se pun intr-o tava rotunda (20 cm), se stropesc cu suc de lamaie si se presara cu zahar, zahar vanilat si scortisoara. Deasupra se repartizeaza untul taiat in feliute subtiri.
Tava se lasa la cuptor timp de 15-20 minute, cat sa se inmoaie perele.
Se scoate tava si se toarna aluatul in strat uniform.
Tortul se introduce din nou in cuptor pentru inca 10-15 minute. Cat este inca fierbinte se rastoarna pe platou.


Tortul se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.

Cele doua functii care ma atrag cel mai tare la aparatul de gatit Philips Multicooker sunt:
-Tehnologia cu incalzire 3D. Caldura actioneaza uniform si nu e nevoie sa amesteci in mancare.
- Cele 12 programe diferite de gatire care pot indeplini toate poftele familiei.

Incearca si Tort cu frisca si fructe
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pere caramelizate si frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.