Tort cu visine Padurea Neagra

Tortul cu visine Padurea neagra este un tort minunat, o combinate perfecta intre visine si ciocolata. Prima data punem visinele intr-o strecuratoare pentru a indeparta excesul de umezeala. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si 6 linguri de apa pana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu visine Padurea Neagra

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g cacao
  • Umplutura:
  • 750 g compot de visine fara samburi
  • 80 g zahar
  • 2 plicuri de gelatina
  • 9 linguri tuica de visine
  • 1000 g smantana dulce
  • 4 plicuri intaritor de frisca
  • 16 visine pentru ornat

Mod de preparare

Prima data punem visinele intr-o strecuratoare pentru a indeparta excesul de umezeala. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si 6 linguri de apa pana ce se topeste zaharul. Albusurile se bat spuma, dupa care se amesteca cu galbenusurile. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se toarna peste compozitie, dar cernute si pe rand. Compozitia se pune intr-o tava de 26 cm in care se pune hartie pentru prajitura si se da la cuptor la 180 grade C pentru 50 de minute. Dupa ce e gata, se scoate din cuptor se lasa putin sa se raceasca in tava dupa care se desface tava, de ramele laterale si ramane doar blatul pe fundul tavii: Se pune un gratar deasupra si se intoarce blatul.

Se desprinde hartia de copt de pe blat. In timpul in care se raceste blatul, se scurge sucul de la compotul de visine, se pastreaza 12-16 visine pt. a fi puse pe tort la sfarsit. Sucul de la visine se amesteca cu gelatina si se pune la fiert. Cand gelatina incepe sa se ingroase si e aproape gata, se adauga restul de visine si se pune la racit. Intre timp se bate frisca cu 80 g. zahar si cele 4 plicuri de intaritor si se pune la frigider pentru a se intari. Se lasa blatul sa se raceasca complet si se taie de doua ori (eu l-am taiat de 3 ori) si am insiropat fiecare blat cu 3 linguri de tuica de visine(cine vrea poate sa puna si mai mult, dupa preferinta fiecaruia).

Primul blat de tort (ultimul de jos) se insiropeaza cu 3 linguri de tuica de visine, se adauga o jumatate din compozitia de gelatina cu visine, se intinde, dupa care se pune si un strat de frisca deasupra. Urmatorul blat de tort pe pune peste primul, se insiropeaza din nou cu 3 linguri de tuica de visine, dupa care se pune restul de la gelatina cu visine plus un strat de frisca.

Ultimul blat se insiropeaza de asemenea cu 3 linguri de tuica de visine, dupa care se pune un strat de frisca deasupra, dupa care se incepe cu ornarea tortului pe exterior cu restul de la frisca, cele 12-16 visine si ciocolata razuita.

Mentiuni: Se poate pune la mijlocul tortului stratul de frisca, iar celelalte doua parti cu gelatina cu visine si frisca.


Reteta Tort cu visine Padurea Neagra a fost propusa de Simona E. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Gulas unguresc cu carne de porc
2
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Prajitura Raffaello
3
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Chec pufos
4
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Biscuiti marmorati
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti marmorati

1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...

Biscuiti marmorati
Parteneri
Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval

Este un aperitiv tare bun de pus la pachet la scoala, la serviciu, chiar si in excursie la cererea fiului meu!

Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga