Torturi

Reteta culinara Tort cu visine si ciocolata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h:50m 
SimonaP postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu crema ganache (reteta video)"
 
Tortul cu visine si ciocolata este o reteta vesela si colorata, usor de preparat potrivit pentru orice ocazie festiva.

ingrediente

   Pentru blatul de tort
8 oua 8 linguri de zahar 8 linguri de faina 1 zahar vanilat 1 praf de copt cu sofran esenta de vanilie
   Pentru crema de visine
2 oua intregi 4 linguri de zahar 250 g visine (fara samburi) 400 ml frisca lichida 1 plic gelatina
   Preparare crema de ciocolata
150g ciocolata cu crema de coniac 250g unt 200g zahar 3 oua 3 linguri apa 1ingura esenta de rom
   Pentru decor folosim
piscoturi frisca ciocolata rasa lamaie verde fructe

mod de preparare

Preparare blat

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul tos, cel vanilat, si mixam pana devin lucioase.
Galbenusurile se amesteca cu putina apa minerala, esenta de vanilie si se toarna peste albusuri.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt.
Tapetam tava cu hartie de copt si adaugam aluatul obtinut.
Dam tava la cuptor pentru 25- 30 minute.

Preparare crema de visine

Ouale cu zaharul le punem pe baie de abur si amestecam pana se ingroasa si apoi se lasa la rece.

150 g visine le facem piure prin blender si le amestecam cu zaharul pe foc pana s-a topit zaharul, apoi lasam la racit.

Frisca batuta dar nu foarte tare ,am amestecat cu crema de oua ,cu pireul de visine ,apoi am pus gelatina hidratata
in cateva linguri de apa calda .

Restul de visine le amestecam in crema.

Preparare crema de ciocolata

Se pun pe baie de abur ouale,zaharul ,apa ai se bat pana devine o crema spumoasa,apoi se ia de pe foc si se pune
ciocolata si esenta de rom, se bate pana se omogenizeaza bine si se lasa la racit.

Se spumeaza untul si se amesteca cu crema de ciocolata.

Ambele creme se lasa la rece pentru cel putin 30 minute.




Asamblare si decorare tort


Blatul racit se taie in 3 parti egale, si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zahar si esenta de vanilie.
In tava in care am copt blatul asezam o foaie de hartie de copt, apoi primul blat crema de visine al doilea blat, crema de ciocolata si apoi ultimul strat de blat.
Dam la rece pentru cel putin 4 ore.

Mutam tortul pe un platou, de jur imprejur il imbracam in piscoturi, iar deasupra blatului punem frisca si decoram cu felii de lamaie verde, fructe si fulgi de ciocolata.


Tortul cu visine si ciocolata se lasa la rece doua ore dupa care se poate servi. Ca sa tina piscoturile, crema cu care ungeti blaturile o lasati sa "curga" si pe dinafara si o intindeti bine cu ajutorul unui cutit mai lat.

Incearca si Tort de castane cu fondant alb
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite