Tort de castane cu glazura de lamaie

Blatul. Se amesteca jumatate de ora galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamaie pana se face totul spuma. Se adauga castanele fierte si t

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 12 galbenusuri
  • 300 g zahar pisat cu vanilie
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • 300 g castane fierte
  • 8 albusuri
  • 1 lingura pesmet pisat
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • Garnitura:
  • castane glasate
  • fructe zaharisite

Mod de preparare

Blatul. Se amesteca jumatate de ora galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamaie pana se face totul spuma.

Se adauga castanele fierte si taiate marunt si se

amesteca din nou bine. Apoi se adauga spuma albusurilor si pesmetul pisat si se amesteca usor. Se unge forma si se coace incet 3/4 ora.

Dupa ce blatul s-a racit se scoate cercul si i se aplica glazura de lamaie.

Se decoreaza cu castane intregi fierte si inmuiate in zahar legat, iar in mijlocul tortului se aranjeaza fructe zaharisite in diferite figuri sau flori.

Glazura. Zaharul pudra cernut se freaca cu zeama de lamaie pana se obtine consistenta dorita.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Budinca de orez cu mere

Prajitura Negresa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci