Tort de castane cu glazura de lamaie

Blatul. Se amesteca jumatate de ora galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamaie pana se face totul spuma. Se adauga castanele fierte si t

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 12 galbenusuri
  • 300 g zahar pisat cu vanilie
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • 300 g castane fierte
  • 8 albusuri
  • 1 lingura pesmet pisat
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • Garnitura:
  • castane glasate
  • fructe zaharisite

Mod de preparare

Blatul. Se amesteca jumatate de ora galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamaie pana se face totul spuma.

Se adauga castanele fierte si taiate marunt si se

amesteca din nou bine. Apoi se adauga spuma albusurilor si pesmetul pisat si se amesteca usor. Se unge forma si se coace incet 3/4 ora.

Dupa ce blatul s-a racit se scoate cercul si i se aplica glazura de lamaie.

Se decoreaza cu castane intregi fierte si inmuiate in zahar legat, iar in mijlocul tortului se aranjeaza fructe zaharisite in diferite figuri sau flori.

Glazura. Zaharul pudra cernut se freaca cu zeama de lamaie pana se obtine consistenta dorita.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Budinca de orez cu mere

Prajitura Negresa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori