Torturi

Reteta culinara Tort de ciocolata cu mousse de zmeura si ciocolata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort trei ciocolate - reteta video"
 
Se preincalzeste cuptorul la 190 grade C si se pregateste o tava de tort.

Galbenusurile si apa calduta se mixeaza pana ce devin spumoase. Se adauga va

ingrediente

   Blat: 3 oua
   65 ml apa calduta
   1 lingurita esenta de vanilie
   100 g zahar tos
   75 g faina
   25 g cacao
   1 lingurita praf de copt Crema mousse: 225 g zmeura congelata fara samburi
   4 linguri Chambord (lichior de zmeura sau daca nu se inlocuieste cu apa)
   90 g ciocolata amaruie topita
   4 g gelatina inmuiata in 6 linguri apa calduta
   45 g zahar pudra
   475 g frisca Glazura: 120 g ciocolata amaruie
   2 linguri frisca lichida
   15 g unt

mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 190 grade C si se pregateste o tava de tort. Galbenusurile si apa calduta se mixeaza pana ce devin spumoase. Se adauga vanilia si zaharul si se mixeaza in continuare pana ce se obtine o crema mai grosuta si deschisa la culoare (zaharul trebuie sa fie dizolvat). Faina, cacaoa si praful de copt se trec prin sita si se adauga treptat la galbenusuri ( in 3 reprize). Se amesteca totul bine. Albusurile se bat spuma tare. Jumatate din albusuri se amesteca bine cu compozitia de mai sus, iar restul de jumatate se incorporeaza usor, fara a scoate prea mult aer din spuma. Totul se toarna in tava tapetata si se coace timp de 20-25 minute. Cand e copt se raceste pe gratar, dupa care se taie in doua pe jumatate. Glazura: se topesc ingredientele impreuna la foc mic. Cand s-au topit se toarna ciocolata peste ceea ce va fi partea de sus a blatului. Se fac forme dorite pe ciocolata si se traseaza usor cu cutitul feliile; astfel va fi mai usor de taiat tortul dupa ce ciocolata se va intari. Crema - mousse: zmeura se decongeleaza, se face piure si se trece prin strecuratoare. Cantitatea precizata este dupa strecurare. Gelatina se inmoaie in apa dupa care se dizolva la foc mic. Frisca se bate tare, se adauga zaharul si chambordul si se mai bate putin. Se adauga apoi zmeura, ciocolata si gelatina si se mixeaza. Formarea tortului: 1. Pe un platou se asaza baza tortului, iar in jurul ei se pune un inel de tort. 2. Se toarna crema si se uniformizeaza. 3. Deasupra se pune blatul acoperit in ciocolata si se da la rece minim 2-3 ore.


Reteta Tort de ciocolata cu mousse de zmeura si ciocolata a fost propusa de Chipotle Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Incearca si Tort Pusa
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu mousse de zmeura si ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite