Tort de grapefruit

Pentru aluat se amesteca foarte bine toate ingredientele cu ajutorul mixerului si se dau la rece 30 min. Se pune aluatul in tava unsa si pudrata cu fa

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat: 150 g faina
  • 60 g unt
  • 40 g zahar
  • 1 ou
  • 20 ml lichior; crema: 10 g gelatina
  • 250 g smintina
  • 250 g brinza de vaci
  • 100 g zahar
  • zahar vanilat
  • 150 g frisca batuta
  • 2 buc. grapefruit
  • un plic glazura incolora

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca foarte bine toate ingredientele cu ajutorul mixerului si se dau la rece 30 min. Se pune aluatul in tava unsa si pudrata cu faina si se coace la foc potrivit.

Pentru crema: se moaie gelatina. Smintina se amesteca cu brinza de vaci, zaharul si 2-3 plicuri zahar vanilat. Se incorporeaza gelatina si frisca batuta. Se pune peste blat.

Se decojesc fructele si se asaza felii una linga alta. Se pepara glazura conform instructiunilor de pe plic si se toarna desupra. Se da tortul 4 ore la rece. Se decoreaza cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci