Tort de lamaie cu glazura de lamaie

Blatul. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si zeama de lamaie, dupa care se amesteca cu spuma tare de albusuri Å

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul
  • 16 oua
  • 280 g zahar
  • 210 g faina
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Glazura
  • 140 g zahar
  • 200 ml apa
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Blatul.

Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si zeama de lamaie, dupa care se amesteca cu spuma tare de albusuri si cu faina. Se coace compozitia incet 3/4 ora, pe un fund de tort uns cu unt. Rece se glaseaza cu glazura de lamaie.

Glazura.

Zaharul se fierbe cu apa pana se leaga si se lasa sa» se raceasca. Coaja rasa de lamaie se freaca cu cateva bucatele de zahar, care se piseaza marunt sau se rade coaja pe zaharul pudra, apoi se pun cateva picaturi de zeama de lamaie in zaharul fiert.

Se adauga si zaharul pisat si se amesteca pana se ingroasa compozitia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci