Tort de nuci si cacao

Blatul: Se bat albusurile cu zaharul sl cacaua pana se intaresc. Se adauga pesmetul; apoi nucile. Se amesteca compoziti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 albusuri
  • 1 pahar zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 pahar nuci macinate
  • 2 linguri pesmet
  • Crema:
  • 1 borcan crema de castane
  • 200 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 2-3 linguri pline de cacao
  • 3 galbenusuri
  • 1 bucata vanilie
  • Glazura:
  • crema de castane si cacao
  • Garnitura - frisca

Mod de preparare

Blatul:

Se bat albusurile cu zaharul sl cacaua pana se intaresc. Se adauga pesmetul; apoi nucile. Se amesteca compozitia usor si se toarna intr-o tava unsa, dreptunghiulara. Se coace la foc slab. Se rastoarna blatul pe fund de lemn, se lasa sa se raceasca, apoi se taie orizontal in doua.

Crema :

Se amesteca crema de castane bine cu untul frecat spuma. Separat se prepara un sirop din zahar si vanilie la care se adauga cacaua, amestecandu-se impreuna pe foc si apoi cate putin galbenusurile, frecand mereu cu lingura de lemn. Cand crema s-a racit se incorporeaza in compozitia de castane amestecata cu untul. Se pune unul din blaturi pe un platou de aceeasi forma; se asterne deasupra jumatate din crema.

Se asaza celalalt blat deasupra si se imbraca apoi tot tortul cu restul de crema. Se garniseste cu frisca si se da la rece.
Este bine sa se prepare cu o zi inainte de a fi servit

Alte retete:

Tort de ciocolata cu nuci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci