Torturi

Reteta Tort de pere

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 55m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1.Se freaca 3 oua cu 120g. zahar, se adauga faina, amidonul, cacaoa si praful de copt. Se framanta, iar aluatul se coace 20 minute. Dupa ce se raceste

ingrediente

   Pentru 12 portii: 3 oua
   220g. zahar
   45g. faina
   45g. amidon
   1 lingurita praf de copt
   1 lingura cacao
   4 foi de gelatina
   3-4 pere
   2 linguri de suc de lamaie
   600g. frisca
   50ml. cafea espresso
   3 linguri ciocolata rasa

mod de preparare

1.Se freaca 3 oua cu 120g. zahar, se adauga faina, amidonul, cacaoa si praful de copt. Se framanta, iar aluatul se coace 20 minute. Dupa ce se raceste, se taie in doua.


2.Foile de gelatina se pun la inmuiat in putina apa rece.


3.Perele se curata, se fierb 10 minute in 200ml. apa, suc de lamaie si 50g.zahar. Apoi se strecoara si se lasa la scurs .


4.Se prepara 50ml. cafea espresso si se toarna fierbinte peste gelatina. Gelatina dizolvata se adauga in frisca si se bate bine.


5.Se pun pe blat-pe care l-am insiropat in prealabil-felii de pere, apoi frisca, deasupra al doilea blat insiropat si se imbraca tortul in frisca. Se decoreaza cu felii de pere si ciocolata rasa.
Se serveste taiat felii si insotit de un vin alb sec.
Incearca si Tort cu fructe si frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de pere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.