Tort de sampanie

Tortul cu crema de sampanie este un tort elegant, pufos, usor, potrivit pentru orice moment de sarbatoare. Urmareste reteta de tort de sampanie pas cu pas si invata sa-l prepari si tu.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de sampanie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 12 felii
  • Pentru blat:
  • - 100 g. faina
  • - 40 g. zahar pudra
  • - 1 galbenus
  • - 50 g. unt
  • - 1 blat de biscuit
  •  
  • Pentru crema si ornat:
  • - 2 linguri jeleu de zmeura
  • - 2 galbenusuri
  • - 50 g. zahar
  • - 125 ml. sampanie
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 6 foi gelatina alba
  • - 2 albusuri
  • - 400 ml. frisca
  • - 75 g. fasii de ciocolata alba
  • - 75 g. fulgi de bezea
  • - 100 g. boabe de zmeura
  • - 1 lingurita zahar pudra cernut

Mod de preparare

Aluat pentru blat: Dupa cum se vede si in poza, in ultimul timp m-am cam specializat pe blaturi facute de altii...dar daca aveti timp si placere ...puteti face chiar voi blatul de tort, in modul urmator: - cuptorul se incinge la 200 grade C. Se framanta un aluat fraged din faina, zahar pudra, galbenus si unt. Se da la rece 30 de minute. Se unge cu grasime o forma cu diametrul 26 cm. si se imbraca in aluatul fraged. Se inteapa cu o furculita, se coace 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe un platou. Se incalzeste jeleul si se repartizeaza peste blat, respectiv aluatul fraged: Blatul de biscuit se taie pe doua nivele... blatul cumparat de mine avea trei nivele. Stratul de jos se aseaza peste blatul uns cu jeleu. Se aseaza de jur imprejur un inel pentru torturi.

Crema:

3

Galbenusurile si zaharul se bat spuma; se amesteca, pe rand, sampani, coaja si sucul de lamaie. Se inmoaie gelatina, se preseaza, se dizolva si se amesteca. Se bat separat albusurile si 100 ml. frisca. Se omogenizeaza pe rand in compozitie. Jumatate din crema se repartizeaza peste blatul de biscuit, scrie in reteta... eu am pus toata crema intre cele doua blaturi. Deasupra se aseaza ultimul blat si se da la frigider pentru cateva ore. Se bat spuma 300 ml. frisca si se orneaza tortul. Se aseaza la mijloc fasiile de ciocolata si se presara fulgii de bezea. Se aseaza din loc in loc, dupa fantezie, cate o boaba de zmeura. Cu putin timp inainte de a fi servit, tortul se presara cu zahar pudra.

Reteta recoamndata de Sava Laura.


Pastrati tortul cu crema de sampanie la rece pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Kabak mücver - Crochete turcesti de dovlecei
Bucataras.RO

Kabak mücver - Crochete turcesti de dovlecei

Kabak mücver - Crochete turcesti de dovlecei
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise