Torturi

Tort de smochine

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se taie smochinele firisoare fine. Se trec nucile prin masina. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul pudra,

ingrediente

   300 gr. smochine
   7 albusuri
   250 gr. alune sau nuci
   200 gr. zahar
   2 linguri faina
   1 lingura pesmet Crema: 7 galbenusuri
   250 gr. zahar
   250 gr. unt
   vanilie
   50 gr. cacao
   2 linguri cafea sau 3 batoane ciocolata
   5-6 linguri lapte
   2-3 linguri faina

mod de preparare

Se taie smochinele firisoare fine. Se trec nucile prin masina. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul pudra, nucile, smochinele, faina si pesmetul.se imparte compozitia in trei parti si se coc pe rind pe dosul unei cratite, unsa si presarata cu faina. Crema: se freaca galbenusurile cu zaharul, cacao sau ciocolata topita in lapte, 2 linguri de cafea concentrata si faina. Se bate pe baia de apa pina ce se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu untul frecat spuma. Se asaza crema intre blaturi, se imbraca tortul cu crema si se presara deasupra cu nuci sau alune taiate felii, rumenite la cuptor
Se serveste cu frisca
Incearca si Tort de ciocolata si migdale si glazura alba
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de smochine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite