Tort de zahar ars

Cele 9 albusuri se bat spuma tare cu 250 gr zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca usor. Din acest amestec se coc 6

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 9 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 gr nuca
  • Pentru crema:
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 gr zahar pentru ars
  • 250 gr unt
  • nuca

Mod de preparare

Cele 9 albusuri se bat spuma tare cu 250 gr zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca usor. Din acest amestec se coc 6 foi foarte subtiri. Separat se prepara crema: se bat ouale intregi cu zaharul, pe foc mic, pana se ingroasa ca o smantana. Intr-un alt vas se ard 150 gr zahar si se toarna cate putin peste oua, amestecand intr-una. Se lasa apoi la racit si se pune cate o lingura peste untul bine frecat, din care s-a scos apa. Se pune crema intre foi si deasupra, apoi se infig peste tot nuci taiate subtire, sau migdale.


Tortul se serveste a doua zi.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc

Prajitura snikers

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci