Torturi

Reteta Tort din dragoste de ciocolata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:10m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de ciocolata (reteta video)"
 
>
Tortul acesta chiar s-a nascut din dragoste de ciocolata. Si pentru ca iubesc ciocolata atat de mult, m-am gandit sa-i dedic ei, ciocolatei, aceasta reteta.

ingrediente

   Blat I
   70gr unt
   65 gr zahar pudra
   3 albusuri
   60 gr faina pentru prajituri*
   15 gr cacao **
   Blat II
   85 gr faina de migdale
   25 fr faina pentru prajituri
   75 gr zahar pudra
   6 galbenusuri
   3 albusuri
   10 gr zahar
   42 gr unt topit dar rece
   Chocolate cheesecake
   450 gr crema de branza
   170 gr ciocolata cu lapte topita
   400 gr lapte condensat dulce
   170 gr ciocolata neagra topita
   *faina pentru prajituri se obtine dupa urmatoarea formula : la fiecare 95 gr faina adaugati 25 gr amidon de porumb (obtinand astfel 1 cup de faina) si cerneti impreuna de cel putin 5-6 ori
   ** cacaua se poate inlocui cu faina si la final se adauga colorant alimentar (in functie de ce culoare doriti)

mod de preparare

Blat I: Intr-un bol se freaca untul cu zaharul. Se adauga pe rand cele 3 albusuri (nebatute) amestecand bine dupa fiecare, iar la final faina si cacaua cernute impreuna. Intr-o tava cu dimensiunile 28 X 43 cm se aseaza hartie de copt si se decoreaza dupa bunu' plac (dungi, chenare, linii, cercuri, puncte etc) - daca vi se pare ca pasta se intareste si nu mai puteti desena tineti punga sub jetu' de apa calda 1-2 minute. Tava se da la congelator pana pasta este inghetata. Cand decoratiile sunt inghetate se porneste cuptorul la 240C.



Blat II: Intr-un bol se cern impreuna faina de migdale, faina de prajituri si zaharul pudra. Se adauga pe rand cele 6 galbenusuri amestecand bine dupa fiecare. Separat se bat cele 3 albusuri spuma impreuna cu cele 10 gr de zahar. Se adauga peste galbenusuri in 3 randuri, iar la final untul topit. Aluatul obtinut se toarna deste decoratiile inghetate si se da la cuptor timp de 6-8 minute. Nu lasati mai mult ca se arde! Scos din cuptor se lasa un pic la racit si se pudreaza cu zahar si se rastoarna pe masa de lucru. Decupati un cerc cu diametru de 20 cm si laterale pentru tava - cand imbracati tava sa aveti grija ca decoratiile sa fie pe exterior. Din acest moment se poate umple cu ce crema/e doriti.



Cheesecake-ul de ciocolata: Intr-un bol se freaca crema de branza cu cele 170 gr de ciocolata cu lapte. Se adauga laptele condensat si se amesteca bine. Jumatate din crema obtinuta se pune intr-un alt bol iar peste crema ramasa se adauga cele 170 gr de ciocolata neagra. Cele doua creme se aseaza alternativ - cate 2 linguri din fiecare am pus eu. Cand ati terminat cremele tortul se da la frigider pentru cel putin 2 ore.



Spuma de ciocolata : Intr-un ibric se incalzeste 120 ml smantana lichida si se toarne peste 170 gr ciocolata alba rupta bucatele. Se amesteca pana se raceste si se ingroasa un pic. Separat se bate spuma 240 ml smantana lichida. Se ia putina frisca si se amesteca cu ciocolata topita. Amestecul de ciocolata se toarna apoi peste frisca batuta si se amesteca usor; se umple restul tortului. Decorati dupa bunul plac!


Tortul din dragoste pentru ciocolata se serveste rece, pudrat cu cacao sau ornat cu fructe proaspete.



Reteta tortului din dragoste pentru ciocolata a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Roxana.

Incearca si Tort de ciocolata cu nuci
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din dragoste de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.