Tort Dobos

1.Pentru blat, ouale se separa, untul se topeste si se lasa la racit. Se taie 6 cercuri cu diametrul de 26 cm din hartia de copt pentru fundul detasab

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 30 g unt
  • 120 g zahar pudra
  • 120 g faina
  • Pentru crema:
  • 6 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata rasa
  • 200 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru caramel:
  • 1 l.c. unt/margarina
  • 150 g zahar tos
  • Cateva picaturi de lamaie
  • Unt pentru ungerea cutitului

Mod de preparare

1.Pentru blat, ouale se separa, untul se topeste si se lasa la racit. Se taie 6 cercuri cu diametrul de 26 cm din hartia de copt pentru fundul detasabil ale formei de tort. Cuptorul se incalzeste la 220°C ( 3 la aragaz).

2.Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se freaca spuma cu zahar pudra, se adauga faina si spuma de oua, apoi untul, se amesteca usor prin rasturnare.

3.Compozitia de blat se imparte proportional pe cercuri, se niveleaza, se coc repede (4 – 5 minute) unul dupa altul. Se pune pe fiecare un cerc de hartie cu diametrul de 24 cm si se fasoneaza ca foile sa fie egale. Se lasa la racit.

4.Pentru crema, ouale se amesteca cu zahar pudra si ciocolata pe un vas cu apa clocotita, se amesteca continuu pana se coaguleaza. Se lasa la racit. Untul/margarina se freaca spuma cu zahar vanilat, se adauga crema rece cu lingura.

5.Cea mai frumoasa foie se pune la o parte, celelalte se ung cu crema si se pun unele peste altele apasand putin sa se lepeasca. Se ung si marginile cu crema si se lasa la frigider (3 ore).

6.Pentru caramel, se topeste untul/margarina intr-o cratita, se adauga zaharul si zeama de lamaie, se caramelizeaza pana devine maro deschis, se desarta pe foaia de blat ramasa, se intinde repede cu cutitul( cu lama lunga si groasa) uns, cu muchea unui alt cutit uns se imparte foaia glasata in jumatate, sferturi si fiecare sfert in 3 ( se lucreaza repede ca se intareste). Pe semnele facute se taie complet apasand cutitul uns. La servire, se asaza felia cu glazura pe felia de tort.
Alte torturi recomandate:

Tiramisu

Diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Aperitiv cartofi in crusta de malai
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi in crusta de malai

Ideea acestei rețete de cartofi în crustă de malai, am preluat-o de pe blogul Absolut Delicios și țin  să le...

Aperitiv cartofi in crusta de malai
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!