Torturi

Reteta Tort festiv cu capsuni

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
Laly postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de ciocolata (reteta video)"
 
Tortul cu capsuni este delicios si usor de preparat, este foarte aspectuos si poate fi preparat la orice ocazie festiva.

ingrediente

Pentru blatul de tort:
   4 oua
   2 cesti zahar
   2 cesti faina
   5 linguri apa
   5 linguri ulei
   1 praf de sare
   1 esenta de lamaie
pentru crema:
   500 ml frisca lichida
   300 gr ciocolata alba
   300 gr capsuni
SIROP:
   300 ml apa
   200 gr zahar
Pentru sirop:
   300 ml frisca lichida
   capsuni

mod de preparare

BLATUL:




separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Intr-o cratita punem zaharul si apa si lasam sa fiarba la foc mic, pana se topeste tot zaharul. Fierbinte il turnam peste albusuri si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile, esenta si uleiul. Punem faina cernuta si amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca, apoi taiem blatul de tort in doua.




CREMA: intr-un vas punem ciocolata rasa sau rupta in bucati mici impreuna cu frisca pe baie de aburi. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata, atentie sa nu fiarba. Cand s-a topit, dam deoparte. Lasam la racit, apoi dam crema la frigider cateva ore. Mixam apoi pana cand crema isi dubleaza volumul si capata o textura cremoasa.Taiem capsunile in cubulete mici si le adaugam in crema, amestecand usor sa nu le strivim.




SIROP:intr-o craticioara punem zaharul si apa sa fiarba.Tinem siropul pe foc cateva minute, pana se leaga, apoi lasam la racit.





ASAMBLARE:in tava in care am copt blatul, punem folie alimentara, apoi punem primul blat, insiropam, punem crema, apoi blat si insiropam foarte putin partea de sus a blatului. Dam tortul la frigider circa 1 ora. Scoatem apoi din folie si ornam cu frisca si capsuni. Lasam la frigider pana in momentul servirii.


Tortul festiv cu capsuni se serveste rece, de la frigider.

Incearca si Tort cu crema de branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv cu capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.