Tort Napoleon

Untul incalzit se amesteca cu smintina, se pune bicarbonatul si se amesteca bine. Se adauga faina si se framinta pina cind se obtine o coca nici prea

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 100 gr. unt
  • 100 gr. smintina
  • ¼ lingurita bicarbonat
  • faina cit cuprinde
  • zahar pudra vanilat; Crema: 5 galbenusuri
  • 1/2 pahar zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 ¼ pahar lapte
  • vanilie(baton)

Mod de preparare

Untul incalzit se amesteca cu smintina, se pune bicarbonatul si se amesteca bine. Se adauga faina si se framinta pina cind se obtine o coca nici prea moale, nici prea tare. Se imparte coca in trei parti egale si se intind cu sucitorul foi rotunde groase de 1 cm; se inteapa cu furculita si se coc la foc potrivit. Cind sint reci se ung cu urmatoarea crema. Se freaca galbenusurile cu zaharul, pina se face spuma. Se adauga faina si se amesteca. Peste aceasta pasta se toarna laptele fiert cu vanilie(laptele trebuie sa fie fierbinte), amestecind repede. Se pune vasul in care pregatim crema pe aragaz si se amesteca mereu pina cind crema incepe sa se ingroase. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se ung blaturile. Ultimul blat se presara cu zahar pudra vanilat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoane
Bucataras.RO

Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoane

Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoane.

Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoane
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise