Tortul rulada este o reteta deosebita de tort, in primul rand prin aspect, apoi prin gust. Crema fina de branza se imbina perfect cu crema de vanilie intr-un gust desavarsit.
RULADA:
-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa,mixam galbenusurile cu uleiul,adaugam peste albusuri, amestecam usor dupa care adaugam faina si omogenizam.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia, dam la cuptor 15 min la foc mediu.
Se desprinde rulada cu atentie si se pune pe alta foaie de copt tapetata cu putin zahar tos, rulam cu atentie si lasam sa se raceasca.
Se desface blatul se unge cu dulceata( dupa preferinta)eu am folosit de prune, se ruleaza din nou si se lasa la rece pana este gata crema.
BLATUL:
-mixam ouale cu zaharul si sarea,cca 5 min, adaugam faina cernuta cu praful de copt, esenta, nuca macinata, amestecam usor cu o lingura sau viteza mica de la mixer.
Tapetam un vas cu ulei si faina, turnam compozitia si dam la cuptor pentru cca 20 min.
CREMA:
-Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc, se desface crema cu laptele turnand putin cate putin amestecand mereu, se pune pe foc amestecand continuu pana se ingroasa si devine ca o ciulama, lasam la racit si cand devine suportabil pentru deget adaugam gelatin ,omogenizam, dam la rece pana la racirea completa.
Intre timp batem smantana pentru frisca.
In crema racita adaugam branza, mixam usor pana obtinem o crema, adaugam frisca, omogenizam.
O tava cu pereti detasabili o imbracam in folie alimentara.
Adaugam blatul, rulada taiata felii pe margini si in mijloc crema de branza se da la rece peste noapte
Am topit ciocolata cu frisca, am lasat-o putin sa se raceasca dupa care am adaugat-o peste crema, am decorat cu ciocolata alba.
Se lasa tortul rulada deoparte pana s-a intarit glazura de ciocolata alba, dupa care se poate servi.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zaharPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii