Se face un blat din 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri pesmet astfel: 5 galbenusuri se mixeaza cu 5 linguri de zahar, pana se albesc si isi dubleaza vo
Se face un blat din 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri pesmet astfel: 5 galbenusuri se mixeaza cu 5 linguri de zahar, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga si cele 5 linguri de pesmet. Se bat spuma cele 5 albusuri si se incorporeaza in compozitia de galbenusuri. Se coace in tava unsa cam 15-20 de minute in cuptorul preincalzit.
Pana se coace blatul se prepara un sirop caramel: 2 linguri de zahar se caramelizeaza, se adauga 100 ml apa si se da cateva clocote, pana caramelul este dizolvat complet si siropul e "legat". Se adauga esenta de rom.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie un "capac" care se pune deoparte. Blatul ramas se insiropeaza din belsug, apoi se unge cu gemul trecut prin blender si se acopera cu frisca. Se pune capacul si se umezeste si el, se unge apoi cu crema si se orneaza cu frisca.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii