Tort Simona

Blat: Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale, cate unul si am amestecat bine dupa fiecare. Am pus coaja de lamaie. Faina am amestecat-o cu praful

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Simona

Ingrediente

  • Blatul: 100g unt
  • 100g zahar
  • 2oua
  • 250g faina
  • 1pachetel praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200m lapte
  • 50g fructe confiate
  • 60ml crema de lamaie
  • Crema de ciocolata alba cu fistic: 100g ciocolata alba
  • 100ml frisca lichida
  • 3 linguri lapte
  • fistic maruntit
  • Rulouri: 50g unt
  • 40g zahar pudra
  • 50g albus
  • 50g faina
  • esenta vanilie
  • Mousse de ciocolata cu lapte: 150g ciocolata cu lapte
  • 3galbenusuri
  • 1 albus
  • 150g zahar
  • 200g frisca lichida
  • esenta vanilie
  • 10g gelatina

Mod de preparare

Blat:

Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale, cate unul si am amestecat bine dupa fiecare. Am pus coaja de lamaie. Faina am amestecat-o cu praful de copt si cu varful de sare si-am adaugat putin cate putin pana am incorporat-o toata.

Am adaugat laptele, fructele confiate si-am pus compozitia in tava mare a aragazului cu lingura. Am nivelat, iar deasupra am pus crema de lamaie, iarasi am nivelat si-am bagat la cuptor la 175°C pana la proba scobitorii.

Am lasat blatul la racit si intre timp am pregatit crema de ciocolata alba cu fistic:

Frisca lichida am amestecat-o cu laptele si am pus-o pe foc. Cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat ciocolata bucatele. Am adaugat fisticul si la sfarsit 5g gelatina si-am lasat deoparte.

Apoi am facut niste rulouri:

Am mixat untul cu zaharul. Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat cate putin in compozitie. Am adaugat toata faina odata. Apoi esenta de vanilie.

Pe o hartie de copt am desenat mai multe discuri cu diametrul de 10cm. Am pus compozitia si-am format tot atatea discuri.

Si le-am lasat la 180°C pt 8 minute.

Scoase din cuptor, cat sunt inca calde le-am rasucit pe niste conuri de tabla si le-am lasat la racit.

Cand s-au racit le-am umplut cu crema de ciocolata alba si fistic.

Am facut un mousse de ciocolata cu lapte.

Gelatina am pus-o la inmuiat. Ouale le-am amestescat cu jumatate din cantitatea de zahar, albusurile cu cealalta jumatate.

Am amestecat cele doua compozitii si apoi am adaugat frisca batuta. Gelatina am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei.

Iar la sfarsit ciocolata topita.

Toate acestea odata facuta am inceput la asamblarea tortului.

Am capitonat fundul si peretii formei de tort imbracata in folie transparenta cu blatul cu lamaie, apoi am pus rulouri umplute pe toata suprafata.

Deasupra am turnat mousse-ul de ciocolata. Am pus capac acelasi blat de tort si-am pus la frigider peste noapte.

A doua zi l-am scos din forma si l-am ornat.


Reteta Tort Simona a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc