Torturi

Reteta Tort special

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se face blatul obisnuit, se bate spuma , se pune zaharul, galbenusele, nuca, faina si se coace intr-o tava tapetata. Crema se face astfel: Se fierb pe

ingrediente

   Blatul: 12 oua
   12 linguri zahar
   8 linguri faina
   1 praf copt stins cu zeama de lamiie
   8 linguri nuca macinata Crema: 2-3 pachete de unt de 200g
   6 oua intregi
   300g zahar
   1-2 praf vanilie
   1 ciocolata de 100 gr. sau 2-3 linguri cacaoGrilaj: 100 gr. zahar
   70 gr. nuci

mod de preparare

Se face blatul obisnuit, se bate spuma , se pune zaharul, galbenusele, nuca, faina si se coace intr-o tava tapetata. Crema se face astfel: Se fierb pe abur cele 6 oua intregi cu 300 g zahar si vanilia. Se da la rece si se amesteca cu untul frecat spuma in prealabil. Se imparte crema in doua parti, darn u egale. Partea mai putina se amesteca cu 1 ciocolata topita sau 2-3 linguri cacao. In cealalta parte de crema se pune grilaj, adica se caramalizeaza 100g zahar si se adauga nucile prajite si taiate. Se amesteca cu zaharul si se rastoarna pe un platou umed sau uns cu ulei. Se da apoi prin masina de nuci, amestecind-o cu crema galbena, dar nu toata. Din crema care e mai multa se orneaza tortul, peste care se pune restul de nuca. Modul de asezare este astfel: foaie tort – crema galbena – foaie tort – crema neagra – foaie tort – crema galbena – foaie tort – rest crema galbena + nuca caramelizata ramasa.
Incearca si Tort de ciocolata si nuci, cu crema de ciocolata si frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort special" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite