Se face blatul obisnuit, se bate spuma , se pune zaharul, galbenusele, nuca, faina si se coace intr-o tava tapetata. Crema se face astfel: Se fierb pe
Se face blatul obisnuit, se bate spuma , se pune zaharul, galbenusele, nuca, faina si se coace intr-o tava tapetata. Crema se face astfel: Se fierb pe abur cele 6 oua intregi cu 300 g zahar si vanilia. Se da la rece si se amesteca cu untul frecat spuma in prealabil. Se imparte crema in doua parti, darn u egale. Partea mai putina se amesteca cu 1 ciocolata topita sau 2-3 linguri cacao. In cealalta parte de crema se pune grilaj, adica se caramalizeaza 100g zahar si se adauga nucile prajite si taiate. Se amesteca cu zaharul si se rastoarna pe un platou umed sau uns cu ulei. Se da apoi prin masina de nuci, amestecind-o cu crema galbena, dar nu toata. Din crema care e mai multa se orneaza tortul, peste care se pune restul de nuca. Modul de asezare este astfel: foaie tort – crema galbena – foaie tort – crema neagra – foaie tort – crema galbena – foaie tort – rest crema galbena + nuca caramelizata ramasa.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii