Tort Vis de Florii cu fructe si bezea

Tortul Vis de florii cu multe fructe si blat de bezea este un tort ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatoare. Este chiar simplu de facut si veti invata si cum sa faceti panglici de ciocolata.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tort Vis de Florii cu fructe si bezea

Ingrediente

  • Pentru pavlova:
  • 4 albusuri
  • 300 gr de zahar
  • o lingurita cu varf amidon
  • o lingurita otet
  • o esenta de vanilie sau un zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru finisat:
  • frisca lichida
  • ciocolata neagra
  • bilute colorate de ciocolata alba sau alte bombonele
  • fructe

Mod de preparare

Secretul pentru o pavlova reusita este sa o coaceti fix o ora la cea mai mica treapta a cuptorului.

Bateti bine albusurile spuma. Adaugati tot cate 1 lingura de zahar mixand foarte bine dupa ficare, nu se adauga alta lingura pana cand cea de dinainte nu s-a dizolvat complet. Apoi se adauga otetul, amidonul si vanilia si se mai mixeaza 10-15 minute, pana obtineti o bezea lucioasa si ferma.

Preincalziti cuptorul (la treapta cea mai mica), tapetati o forma de tort cu hartie rotunda si puneti bezeaua in forma niveland usor. Dati la cuptor pentru 1 ora. Bezeaua trebuie sa fie ferma dar alba.

Mixati frisca si topiti ciocolata. Dupa ce bezeaua s-a racit imbracati peretii in frisca, niveland.

Taiati fasii de hartie cerata si treceti-le prin ciocolata topita dupa care dati-le cateva minute la congelator.

Taiati o fasie de hartie mai mare, lata cat marginea tortului si suficient de lunga cat sa il cuprinda. Puneti ciocolata topita si preasarati apoi bomboane colorate sau de ciocolata alba. Raciti-o si pe ea.

Desprindeti usor hartia de pe panglicile de ciocolata si asezati-le dupa bunul plac pe tort.

Spalati si curatatai fructele daca e cazul, taiatil-le dupa bunul plac si decorati tortul cu ele.


Reteta de tort Vis de Florii cu fructe si bezea a fost propus de Orchid pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
5
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Parteneri
Friptura tiganeasca de porc- la gratar
Bucataras.RO

Friptura tiganeasca de porc- la gratar

 De mult timp poftem la aceasta fripturica vazuta la prietena noastra Mitinita....

Friptura tiganeasca de porc- la gratar
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola