Tort Winter

Tortul winter cu crema de ciocolata si crema de portocale se potriveste de minune in orice moment de sarbatoare. Cieste reteta in imagini pas cu pas si incearca si tu acest minunat tort!

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata
Tort Winter

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU BLATUL DE BEZEA
  • - 3 albusuri (cca110g)
  • - 150g zahar pudra
  • - cateva picaturi de zeama de lamaie - stafide - bucati de nuca
  •  
  • INGREDIENTE PENTRU DOUA BLATURI SUBTIRI DE ALUAT
  • - 1 ou -
  • 1 albus (cca 35-40g)
  • - 70g zahar
  • - 50ml suc proaspat de portocale
  • - 50ml ulei
  • - 75-80g faina
  • - 1 lingurita rasa praf de copt
  •  
  • INGREDIENTE PENTRU CREMA DE CIOCOLATA (MOUSSE)
  • - 300ml frisca lichida
  • - 250g ciocolata cu lapte
  • - 2 foide gelatina
  •  
  • INGREDIENTE PENTRU CREMA DE PORTOCALE
  • - 250ml frisca lichida
  • - 40g zahar pudra
  • - 1 plic intaritor de frisca
  • - 250g mascarpone
  • - 30g zahar tos
  • - 50ml suc de portocale
  • - 20ml suc de lamaie
  • - 4 foi de gelatina
  • - coaja si pulpa de la 2 portocale mari

Mod de preparare

PREPARAREA BLATULUI DE BEZEA

3

 

Se bat albusurile spuma cu zaharul pudra si 3-4 picaturi de zeama de lamaie, ca pentru orice bezea. Spuma rezultata se aseaza intr-o forma de tort cu diametru de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Se presara deasupra nuci si stafide si se coace trei ore si jumatate la 100 C. Blatul trebuie sa se usuce, fara sa se rumeneasca.

 

PREPARARE BLATURI:

3

Se bate oul cu albusul si zaharul, bine de tot...pana face basicute. Se adauga apoi sucul de portocale, uleiul si faina, amestecata cu praful de copt in prealabil. Jumatate din compozitie se aseaza intr-o forma de tort, tot de 26cm, tapetata cu hartie de copt si...... se coace in cuptorul preincalzit la 180 C, timp de 8-10 minute. Se scoate blatul din cuptor si se desface din forma, se desprinde hartia de pe fund si se lasa la racit.

 

PREPARARE CREMA MOUSSE:

3

Se incalzeste jumatate din cantitatea de frisca, se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste, insa fara a fierbe. Se lasa foarte putin timp, ca sa nu mai fie la fel de fierbite si se adauga gelatina, care a fost inmuiata in prealabil 10 minute in apa rece. Dupa ce se raceste, se amesteca cu cealata jumatate de cantitate de frisca, batuta, de aceasta data. Se amesteca pana la obtinerea unei creme omogene. Se monteaza in jurul primului blat un inel de tort, se pune crema mousse de ciocolata... ..se aseaza deasupra si cel de al doi-lea blat. Se scoate inelul si......se pune la rece, timp in care se prepara crema de portocale.

 

PREPARARE CREMA PORTOCALE:

3

Frisca se bate bine cu zaharul pudra si praful intaritor. Branza Mascarpone se freaca cu zaharul, pana aceasta se dizolva. Se amesteca cele doua compozitii. Se aduga coaja si pulpa portocalelor, filetate si curatate de pielite. Se inmoaie gelatina in apa rece, timp de 10 minute, apoi se dizolva pe foc mic, in sucul de citrice. Se raceste si se adauga in crema de portocale si......se amesteca toate ingredientele. Se pune crema de portocale peste blat si marginea tortului se imbraca in crema si.....si se lasa 2 ore la frigider. Apoi se pune deasupra blatul de bezea, se pudreaza cu zahar, iar marginile, optional, se orneaza cu frisca, nespecificata la ingrediente. Recomand taierea acestui tort cu cutitul electric

Reteta tortului Winter a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.


Serviti tortul Winter la orice ocazie festiva.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise