Torturi

Reteta Truffle cake

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Foile: se incalzeste cuptorul la 190 grade (foc mediu). Se deseneaza pe hirtie de copt, cu ajutorul unei farfurii, 8 cercuri de 20 cm.
Se bat albusur

ingrediente

   Pentru foi: 6 galbenusuri
   5 albusuri
   2/3 pah. zahar (150 g)
   1/2 lingurita tartar sau suc de lamiie
   2 linguri apa fierbinte
   2 linguri cacao
   5 linguri faina
   2 linguri amidon
   Pentru sirop:3 linguri apa
   2 linguri zahar
   1 lingura lichior
   Pentru crema: 150 g ciocolata (de preferinta amaruie)
   2 pahare frisca lichida (minim 30% grasime)
   Pentru trufe: 150 g ciocolata
   1/3 pah. frisca lichida
   1 lingurita lichior
   200 g ciocolata pentru glasarea bomboanelor si ornarea tortului

mod de preparare

Foile: se incalzeste cuptorul la 190 grade (foc mediu). Se deseneaza pe hirtie de copt, cu ajutorul unei farfurii, 8 cercuri de 20 cm.


Se bat albusurile spuma cu 50 g zahar.


Galbenusurile se bat cu restul de zahar (100 g) pina se albeste compozitia. Batind incontinuu, se adauga cacaoa dizolvata in apa fierbinte.


Faina se cerne impreuna cu amidonul si se incorporeaza atent in galbenusuri.


Se incorporeaza albusurile cu atentie, in 3 reprize.


Se unge hirtia de copt cu unt si se intinde aluatul cu lingura in cercurile desenate (merg cam 3 linguri pentru fiecare foaie), fara sa se depaseasca marginile, nivelind suprafata.


Se coc foile 5-8 minute.


Atentie sa nu se arda!


Se acopera cu un prosop si dupa ce se racesc, se scot cu atentie de pe hirtie si se pun pe un platou.





Siropul: se da in clocot apa cu zaharul. Se ia de pe foc si se adauga lichiorul.





Crema: e mai bine sa se inceapa pregatirea ei cu o zi inainte de asamblarea tortului.


Se incalzeste frisca pina aproape de fierbere si se toarna peste ciocolata rasa.


Se amesteca bine pina se topeste ciocolata si se lasa la racit.


Se tine la rece citeva ore bune.


Inainte de asamblarea tortului, se bate crema cu mixerul pina se intareste.





Trufele: se incalzeste frisca pina aproape de fierbere si se toarna peste ciocolata rasa. Se amesteca bine pina se topeste ciocolata, se adauga lichiorul si se pune la rece. Peste citeva ore se ia din compozita intarita cu lingurita si se formeaza bilute cu diametrul de circa 2 cm. Se pun bomboanele pe hartie de copt/pergament si se baga la congelator pentru o ora. Se topeste ciocolata si se glaseaza trufele. Se lasa la intarit.





Asamblarea tortului:


Se insiropeaza fiecare foaie cu ajutorul unei pensule si se unge cu crema. Intregul tort se unge cu crema pe suprafata si pe margini. Se aseaza trufele pe tort si se orneaza cu ciocolata rasa.
Reteta Truffle cake a fost propusa de bulinuta





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Deliciu de ciocolata cu blat de nuci
Daca ti-a placut reteta noastra "Truffle cake" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.