Floricele din mamaliga

Floricelele din mamaliga sunt ideale pentru o masa festiva cu copii. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de faina de malai, carne tocata, branza, oua si usturoi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Floricele din mamaliga

Ingrediente

  • 250 g carne tocata vita
  • 150 ml lapte
  • 150 g malai
  • 50 g smantana
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa verde
  • 1 lingura bullion
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • busuioc

Mod de preparare

Floricelele din mamaliga le puteti face ca si aperitiv la o masa festiva. Oaspetii vor fi cu siguranta impresionati de aceasta idee delicioasa.

Laptele se pune pe foc si, cand fierbe, se adauga malaiul si pesmetul si se fierbe pana iese o mamaliga mai tare. Se lasa la racit, apoi se adauga un ou, smantana si sare.
Separat se caleste ceapa in putin ulei, se adauga usturoiul, bulionul, piperul,busuiocul, carnea tocata si se inabusa pana scade putin. Se ia de pe foc si se adauga un ou. Mamaliga se intinde cu sucitorul si din ea se decupeaza floricele. Se unge o tava cu ulei si se asaza floricelele astfel: un strat mamaliga, unul de carne, altul de mamaliga, iar de carne. Se da la cuptor 25 minute la 180 grade.


Se serveste cu smantana si verdeata proaspata.
Alte retete de mamaliga recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci