Onigiri

Onigiri este o gustare specific japoneza foarte simplu de pregatit si foarte indragita in lumea intreaga.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Onigiri

Ingrediente

  • 1 cup orez cu bobul rotund
  • 1 1/4 cup apa
  • sare
  • 1 foaie de nori
  • pentru umplut: conserva de ton scursa de ulei

Mod de preparare

Onigiri este o gustare specific japoneza foarte simplu de pregatit si foarte indragita in lumea intreaga.
Pentru a pregati onigiri trebuie sa spalati foarte bine orezul, chiar si in trei ape.

Puneti apoi orezul la fiert in apa cu sare - pe foc mare la inceput cateva minute si apo la foc mediu.Cand incep sa apara gauri in orez puneti pe foc mic si mai lasati asa circa 10 minute. Se pune apoi sa se raceasca.

Exista forme speciale pentru a modela onigiri, dar se modeleaza foarte usor direct pe palma.
Trebuie sa va umeziti mainile, astfel incat sa nu se lipeasca orezul. Nori se taie in fasii de 2 cm in lungime, dupa care se vor taia din nou pe marimea mingiutelor de orez.
Se ia un manunchi de orez si se formeaza un triunghi, in asa fel incat in mijloc sa puneti bucati de ton
Se acopera cu nori ca in imagine si se trece la urmatoarele onigiri.


Onigiri se servesc ca si aperitiv.
As folosi forma de sushi de la Kitchen shop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc