Bebelusi > 12 luni

Reteta Pizza pe vatra

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
mancare-bebe postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pizza Royal (reteta video)"
 
Pentru pizza pe vatra mai intai pregatim aluatul. Punem faina intr-un vas, adaugam un praf de sare. In alt vas dizolvam in apa calduta 1 lingura de zahar.

ingrediente

Pentru blat:
   350 g faina
   200 ml apa calduta (eu am mai adaugat 2 linguri
   depinde foarte mult de tipul fainii folosite)
   1 lingurita rasa de drojdie uscata (o treime dintr-un pachet de 7 g)
   2 linguri de ulei (de masline ar fi preferabil
   eu nu am avut)
   un praf de sare
   1 lingura zahar
   Pentru topping la alegere
   dupa gust
eu am avut:
   ceapa rosie
   ardei verde
   porumb
   masline
   mozzarella
   pasta de rosii si ardei
   sunca pui

mod de preparare

Pentru pizza pe vatra mai intai pregatim aluatul. Punem faina intr-un vas, adaugam un praf de sare. In alt vas dizolvam in apa calduta 1 lingura de zahar, drojdia si lasam la loc cald 10 min. Apoi turnam compozitia peste faina si amestecam. Incepem sa framantam adaugand cate o lingura de ulei pana cand obtinem un aluat omogen, nelipicios.

Acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit. Teoretic aluatul de pizza trebuie sa fie lasat 2-3h dar daca nu aveti timp sau rabdare, lasati-l la crescut la loc cald macar pana cand isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat pe caloriferul din bucatarie 2 h, uitati ce frumos a crescut

Din aluatul obtinut eu am facut 2 pizza, una cu diametrul de 38cm si alta cu diametrul de 24cm.
Aici vine explicatia titlului :) presaram in tava de copt pizza malai. Acesta va face o crusta aluatului apropiata de cel copt pe vatra.

Intindem aluatul in tava cu mainile, pentru o pizza delicioasa nu folositi sucitorul, asa spun italienii :) Daca vi se lipeste de maini aluatul, ungeti mainile cu putin ulei si intindeti cat de subtire va place.

Ungem aluatul cu pasta de rosii si ardei, presaram busuioc, oregano, cimbru, in orice combinatie dupa gust si apoi asezam ingredientele pentru topping la alegere

Preincalzim cuptorul la maxim (in cazul meu 240 grade) si punem pizza cat de jos posibil in cuptor. Lasam la cuptor 10-15 min pana cand se rumeneste frumos. Fiti cu ochii pe cuptor daca va stiti cuptorul buclucas :)


Pizza pe vatra se serveste calda, dar si rece este foarte buna daca mai ramane.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare - Bebe.

Incearca si Galuste cu urda si spanac
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pe vatra" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Bebelusi > 12 luni

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.