Puisori din oua

Puisori din oua sut aperitive deosebite, ce se pot servi la mese festive. Intai se spala ouale si se pun la fiert in apa rece cu sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Puisori din oua

Ingrediente

  • 10 oua
  • 100 gr pate
  • jumatate de ardei rosu
  • 50 gr unt
  • 150 gr branza
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 200 ml smantana grasa
  • 100 gr maioneza
  • sare piper
  • suc de lamaie
  • Pentru decor:
  • boabe de piper
  • castraveti murati
  • gogosari murati

Mod de preparare

Puisori din oua sut aperitive deosebite, ce se pot servi la mese festive. Intai se spala ouale si se pun la fiert in apa rece cu sare.
Dupa ce au fiert se lasa la racit apoi se decojesc (se decojesc mai simplu daca se sparge putin coaja, se lasa cateva minute si apoi se decojesc) Se taie in doua pe lungime si se scoate galbenusul
Se mixeaza galbenusul cu pateul, untul si ardeiul tocat, se adauga sare si piper dupa gust
Se umplu fiecare jumatate de albus cu compozitia de mai sus, se aseaza pe un platou.
Se amesteca smantana pentru sos cu maioneza, sare, piper, suc de lamaie si se toarna printre oua
Se formeaza capul puisorilor din branza si o lingura de smantana si se fixeaza pe oua, se pun gogosari taiati pentru a forma ciocul si creasta, castraveti pentru aripioare, piper pentru ochi


Aceste puisori din oua se servesc dupa ce au stat la frigider cateva ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc