Tarta cu branza este deosebita datorita aluatului. Ingredientele necesare prepararii acestei retete sunt: faina, apa, branza.
Tarta cu branza si stafide este o tarta speciala care se prepara astfel: se face un aluat elastic, nelipicios din faina, apa, ulei si sare. Se intinde si se unge cu un sfert din cantitatea de unt. Se impatureste si se da la frigider 30 minute. Se scoate, se intinde, se adauga o alta bucatica de unt, se pliaza si se da la rece. Se repeta pana se termina untul. Se fac 2 bilute care se intind separat. Una se asaza pe fundul unei tavi tapetate cu ulei. Peste se adauga produsul rezultat din amestecarea ingredientelor de la umplutura, cu exceptia stafidelor. Din cea de-a doua foaie se fac floricele cu care se va acoperi tarta. In mijlocul fiecareia se asaza o stafida. Se coace 35-40 minute la 200 grade.
Se serveste pudrata cu zahar cu aroma de vanilie.
Alte tarte recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii