Mancaruri cu carne

Reteta Ardei rosu umplut cu cus-cus si carne tocata de curcan

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 45m 
ani67 postat de
Postat pe: 08-02-2017
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Ardei umpluti cu orez si legume (reteta video)"
 
Pentru retete dietetice Un preparat delicios pregatit la cuptor, cu carne de pasare!

ingrediente

4 portii

   3 ardei mari grasi rosii
   6 linguri de cus-cus (cu ou)
   300 g carne tocata de curcan
   1 ceapa
   1 morcov
   1 ou
   patrunjel si marar verde
   sare
   piper
   1 lingurita de amestec de legume deshidratate
   1 lingura de amestec de condimente (maghiran, dafin, piper, oregano)
   ulei
   2 linguri de pasta de tomate
   cateva boabe de piper
   2-3 frunze de dafin

mod de preparare

Se spala ardeii, apoi se taie in cate 2 jumatati egale, pe lung, se curata cotoarele si semintele.
Se incinge un pic de ulei, apoi se caleste ceapa taiata foarte marunt, impreuna cu cus-cusul, un pic de condiment si un praf de legume deshidratate, lasam sa capete o culoare aurie, apoi adaugam jumatate de cana de apa, acoperim cu un capac si lasam la foc domol cca. 10 minute, pana scade tot sucul si cus-cusul incepe sa se lege si nu este foarte fiert.
Se incinge in alta tigaie un pic de ulei, in care calim morcovul dat prin razatoarea mica, apoi adaugam carnea tocata pe care o condimentam de sare si piper, adaugam si un praf de condimente si un pic de legume deshidratate. Se lasa sa se calasca bine carnea si la sfarsit, adaugam o lingura de pasta de tomate. Oprim focul si adaugam oul batut si verdeata tocata fin.
Se umple fiecare jumatate de ardei cu cate o lingura de cus-cus, apoi completam ca amestecul de carne tocata. Se asaza intr-o tava mai inalta in care punem pana la gura ardeilor lingura de pasta de tomate ramasa diluata cu apa, in care presaram legume deshidratate, sare, piper boabe, foi de dafin si sare si apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor cca. 30 minute, dupa care descoperim si lasam inca 10 minute. Se servesc fierbinti!
Pofta buna!
Incearca si Muschi de miel cu smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei rosu umplut cu cus-cus si carne tocata de curcan" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.