Mancaruri cu carne

Reteta Ardei umpluti

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:40m 
lumeabucatelor.ro postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Ardei umpluti cu orez si legume la CrockPot - reteta video"
 
Ardeii umpluti sunt o mancare minunata ce poate fi pregatita atat pentru cina cat si pentru pranz. Urmareste reteta culinara si prepara si tu aceasta minunata varianta a lor.

ingrediente

Pentru 10 portii:
   10 bucati ardei gras de marime egala
   pe cat posibil de forma dreapta
    
   00 g carne tocata (amestec porc si vita sau doar porc)
   100 g orez
   50 ml ulei
   2 cepe medii
   1 ou
   50 g faina
   50 ml pasta de tomate
   1 morcov mare
   o jumatate de legatura de patrunjel
   100 g slaninuta de porc
   3-4 foi de dafin
   sare si piper dupa gust

mod de preparare

Ardeii se spala, se curata de cotor, seminte si nervurile de la interior care sunt mai amare. Apoi, ardeii se lasa cateva minute la scurs cu deschizatura in jos.




Orezul se alege de impuritati si se spala.




Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete mici. Patrunjelul se spala si se toaca marunt.




Intr-un castron mai mare punem carnea tocata, apoi se adauga orezul, ceapa, morcovul, pasta de tomate, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine pana la omogenizare. Apoi adaugam si oul, pentru a lega compozitia, si amestecam din nou.




Cu aceasta compozitie umplem ardeii. Ardeii nu se vor umple de tot, se va lasa cam 4-5 milimetri de la nivelul deschizaturii, pentru ca orezul se va umfla la fierbere.




Ungem o oala cu ulei, apoi se aseaza ardeii in ea in pozitie verticala, cu deschizatura in sus. Ardeii se vor presara cu putina faina la deschizatura, pentru a intari putin umplutura in acea zona. Astfel, umplutura nu se va imprastia in timpul fierberii.




Printre ardei se pun feliute de slaninuta de porc si foile de dafin. Se presara sare si piper.




Separat intr-o alta oala punem la fiert 1,5 litri de apa. Cand clocoteste, o turnam cu grija peste ardeii din cealalta oala, pana cand ardeii sunt usor acoperiti de apa. Se poate pune deasupra ardeilor o farfurioara cu diametrul putin mai mic decat oala, pentru a-i tine fix in timpul fierberii.
Se fierbe la foc moderat aproximativ 70-80 de minute.




Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Ardeii umpluti se servesc calzi, cu smantana.

Incearca si Pui cu legume la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.