Blanchet din carne de miel

Pentru blanchet din carne de miel carnea se spala, se scurge de apa si se portioneaza. Morcovii, patrunjelul radacina si ceapa se curata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de miel cu os - 600 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • faina - 50 g
  • unt - 100 g
  • orez - 200 g
  • oua - 1 bucata
  • lamaie/sare de lamaie - 25 g/2 g
  • apa - 600 ml
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru blanchet din carne de miel carnea se spala, se scurge de apa si se portioneaza. Morcovii, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie sferturi. Faina se cerne. Orezul se alege de impuritati, se spala. Oul se trece sub jet de apa rece; se separa albusul de galbenus. Lamaia se spala si se extrage sucul. Carnea se fierbe in apa cu sare, se spumeaza, se adauga ceapa, morcovi, patrunjel radacina si se fierb cca 30 minute. Peste faina dizolvata in 50 ml apa se pune unt incalzit (50 g), se adauga cca 600 ml apa si se fierb 15 minute. Se trage vasul de pe foc, se adauga galbenusurile, sucul de lamaie, sarea, carnea si se fierb inca 10 minute. Orezul se inabusa in 50 g unt; se adauga 350 ml supa de la carne si se fierbe la cuptor 10 minute (intrun vas acoperit).

Blanchetul din carne de miel se serveste cald.

 


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc