Chiftelute coreene cu kimchi de varza

Chiftelutele coreene cu kimchi de varza sunt o alternativa delicioasa si bine-venita la clasicele retete de chiftelute, asa ca va invit sa le incercati.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chiftelute coreene cu kimchi de varza

Ingrediente

  • Ingrediente pentru kimchi de varza (Yangbaechu kimchi):
  • o varza mijlocie
  • taiata in bucati de 2 cm
  • 3 linguri de sare grunjoasa
  • 3 cepe verzi
  • taiate
  • 4 linguri de gochugaru (fulgi de ardei iute korean)
  • 3 catei de usturoi
  • pisati
  • 1 cm de ghimbir proaspat
  • dat pe razatoare
  •  
  • Ingrediente pentru chiftelute:
  • 250 gr de carne tocata de porc macra
  • 200 gr de foi de varza
  • 2 cepe verzi
  • 1/4 - 1/2 lingurita de ghimbir pudra (sau dupa gust)
  • 1 catel de usturoi
  • kimchi de varza
  • dupa gust
  •  
  • Ingrediente pentru sos:
  • 100 ml apa
  • 2 lingurite de amidon
  • ghimbir pudra dupa gust
  • usturoi granulat dupa gust
  • 2 linguri de sos de soia light
  • 1 lingurita gochujaru ( pasta de ardei iute korean)

Mod de preparare

La aceasta reteta mi-ar fi folos oricare dintre mixerele de mana,pentru a toca ceapa si usturoiul.

Kimchi fac mai tot timpul, iar reteta de chiftelute imi apartine, am combinat ingredientele specifice bucatariei coreene.

Chiftelute:

Ceapa verde si usturoiul se taie marunt,iar foile de varza se vor taia cat mai subtire. Kimchiul se poate folosi ca atare daca este moale,daca nu se mai poate marunti putin.
Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza o compozitie omogena. Se formeaza bilute si se pun intr-o tava in care am adaugat putin ulei.
Chiftelutele se coc la cuptor,schimband din cand in cand pozitia ,ca sa se rumeneasca pe toate partile. Se scot afara cand s-au rumenit bine.

Kimchi:

Bucatile de varza se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu sarea grunjoasa. Se lasa cel putin doua ore,dar cel mai bine,peste noapte. Astfel,varza se va inmuia.
Clatim varza de sare si o lasam sa se scurga de apa.
Amestecam restul ingredientelor cu o jumatate de pahar de apa,apoi adaugam bucatilor de varza. Se amesteca bine cu mainile.
Punem kimchiul intr-un recipient care se inchide ermetic si lasam la temperatura camerei 1-2 zile pentru o intrebuintare mai rapida sau 1-2 saptamani la frigider, se va acri putin si va putea fi folosita in multe feluri de mancare,nu doar ca muratura.

In tava in care am prajit chiftelutele adaugam apa,gochujaru si sosul de soia. Amestecam amidonul cu putina apa,avem grija sa nu ramana cocoloase,iar cand apa din tava incepe sa fiarba adaugam amidonul.
Amestecam continuu,cand incepe sa fiarba se va ingrosa si condimentam cu ghimbir si usturoi. Daca sosul iese prea gros mai adaugam putina apa.


Servim chiftelutele cu orez alb simplu, punem deasupra lor sos si pe langa adaugam niste kimchi. Ornam cu rondele de ceapa verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Desert rondele din foietaj umplute cu mere
Bucataras.RO

Desert rondele din foietaj umplute cu mere

Simple și usor de facut, cu ingrediente putine!

Desert rondele din foietaj umplute cu mere
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola