Mancaruri cu carne

Reteta Chisca moldoveneasca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se curata bine intestinul de grasimi, dupa care se spala in mai multe ape si se fraca cu malai. Apoi se tine in apa rece pana nu mai are nici un miro

ingrediente

   1
   5 kg carne macra de porc
   3 linguri orez
   2 cepe
   sare
   piper
   intestinul gros de Ia porc
   ulei

mod de preparare




Se curata bine intestinul de grasimi, dupa care se spala in mai multe ape si se fraca cu malai. Apoi se tine in apa rece pana nu mai are nici un miros. Separat, se da carnea prin masina de tocat, ceapa se toaca marunt si se pune la calit, pe foc mic. Orezul se pune la fiert. Se amesteca apoi carnea cu ceapa si orezul, se potriveste la gust de sare si piper si se adauga putin apa. Se umple intestinul cu acest amestec si se leaga la capete. Intr-un vas mare se pune apa la fiert, iar cand aceasta da in clocot, se adauga caltabosii si se lasa sa fiarba pe foc mic. Se inteapa cu acul din cand in cand, ca sa nu crape.
Caltabosii se servesc fierti sau prajiti la cuptor, cu cartofi prajiti.





Alte retete culinare:





Sarmale de post


Mancare de mazare


Chiftele
Incearca si Ciulama de pasare
Daca ti-a placut reteta noastra "Chisca moldoveneasca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.