Preparare carne: 1. Curatam ciolanul, il saram si piperam bine. Punem in ceaun (cratita) untul, usturoiul. Prajim ciolanul pe ambele parti. Cand e rumenit pe amble parti, punem zeama de carne (cuburi plus apa) si berea. Punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic (daca e nevoie, mai picurati apa, la mine nu a fost) in jur de 2 ore. Cind intra furculita usor in el, punem in alt vas si bagam la cuptor pentru rumenire (impreuna cu sosul).
b) Preparare garnitura:
Toate dupa gust. Otetul si mustarul cite putin, doar de aroma (nu mai mult de 1 lingura rasa la 1 kg de cartofi). Intr-o tava de aragaz unsa cu ulei de masline punem cartofii dati cu sare si piper si usturoiul si dam la cuptor vreo juma de ora la 200 grade. Dupa jumatate de ora scoatem tava si extragem usturoiul. Il decojim si il amestecam in blender impreuna cu patrunjelul, ulei de masline (o lingura, doua), mustar si otetul. Punem in tava peste cartofi si ii amestecam bine cu mina, lingura... si dam din nou la cuptor pentru rumenire. Reteta propusa de Shumaila.
Alte retete recomandate:
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe