a) Preparare carne: 1. Curatam ciolanul, il saram si piperam bine. 2. Punem in ceaun (cratita) untul, usturoiul. Prajim ciolanul pe ambele parti. 3. C
Preparare carne: 1. Curatam ciolanul, il saram si piperam bine. Punem in ceaun (cratita) untul, usturoiul. Prajim ciolanul pe ambele parti. Cand e rumenit pe amble parti, punem zeama de carne (cuburi plus apa) si berea. Punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic (daca e nevoie, mai picurati apa, la mine nu a fost) in jur de 2 ore. Cind intra furculita usor in el, punem in alt vas si bagam la cuptor pentru rumenire (impreuna cu sosul).
b) Preparare garnitura:
Toate dupa gust. Otetul si mustarul cite putin, doar de aroma (nu mai mult de 1 lingura rasa la 1 kg de cartofi). Intr-o tava de aragaz unsa cu ulei de masline punem cartofii dati cu sare si piper si usturoiul si dam la cuptor vreo juma de ora la 200 grade. Dupa jumatate de ora scoatem tava si extragem usturoiul. Il decojim si il amestecam in blender impreuna cu patrunjelul, ulei de masline (o lingura, doua), mustar si otetul. Punem in tava peste cartofi si ii amestecam bine cu mina, lingura... si dam din nou la cuptor pentru rumenire. Reteta propusa de Shumaila.
Alte retete recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii